ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ με την εξαφάνιση επιχειρηματία στου Ζωγράφου - Του έστησαν παγίδα μέσα σε γκαράζ

Θρίλερ με την εξαφάνιση επιχειρηματία στου Ζωγράφου - Του έστησαν παγίδα μέσα σε γκαράζ
Το μαύρο αυτοκίνητο τύπου τζιπ, που οδηγούσε εκείνη τη βροχερή ημέρα, βρέθηκε στη θέση που το πάρκαραν, ενώ στο πορτ-παγκάζ υπήρχαν οι σακούλες με τα ψώνια που είχε αγοράσει λίγο νωρίτερα

Ένα νέο θρίλερ για γερά νεύρα διαδραματίστηκε σε γκαράζ πολυκατοικίας στου Ζωγράφου. Το «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη έφερε στο φως όλα τα στοιχεία της περίεργης αυτής εξαφάνισης, που συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου 2020.

Η σύντροφος του επιχειρηματία Ηλία Μπάνη 50 χρόνων, έκανε λόγο για αρπαγή και με τον φόβο να την κυριεύει, εμφανίστηκε στην εκπομπή με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά της. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, προσπαθούσε με τη βοήθεια ιδιωτικών ερευνητών, να μάθει τι συνέβη στον πατέρα των παιδιών της. Όταν βρέθηκε σε αδιέξοδο, έφτασε στο «Τούνελ», με την ελπίδα να μάθει την αλήθεια.

Θεωρεί πως άγνωστοι, του έστησαν παγίδα μέσα στο υπόγειο γκαράζ της πολυκατοικίας όπου έμεναν, τον αιφνιδίασαν και τον εξαφάνισαν.

Το μαύρο αυτοκίνητο τύπου τζιπ, που οδηγούσε εκείνη τη βροχερή ημέρα, βρέθηκε στη θέση που το πάρκαραν, ενώ στο πορτ-παγκάζ υπήρχαν οι σακούλες με τα ψώνια που είχε αγοράσει λίγο νωρίτερα από μανάβικο στο Παγκράτι.

Το κινητό με το οποίο συνομιλούσαν, βρέθηκε στο ταμπλό και τα κλειδιά του σπιτιού, ήταν πεσμένα στο πλάι, μεταξύ της πόρτας του οδηγού και του καθίσματος.

«Τον είδα με βιντεοκλήση στον μανάβη και μετά χάθηκαν τα πάντα»

Η ίδια περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τις τελευταίες στιγμές, λίγο πριν τα ίχνη του χαθούν.

«Μιλούσε στο τηλέφωνο με κάποιον που του είχε κλείσει ραντεβού. Ήταν στην πόρτα, γύρισε, φίλησε εμένα και το μωρό και έφυγε. Μιλήσαμε με βιντεοκλήση όσο ήταν στο μανάβη και ψώνιζε κάποια πράγματα για το σπίτι. Μου είπε πως θα ερχόταν να φάμε και αυτή ήταν η τελευταία επικοινωνία που είχα μαζί του. Στη συνέχεια τον καλούσα επανειλημμένα, αλλά μάταια. Όταν η ώρα πήγε 20:00 και δεν είχα κάποιο νέο του, φοβήθηκα μήπως είχε τρακάρει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θα είχε λυθεί ο γρίφος εάν κατέγραφε η κάμερα

Το «Τούνελ» κατέγραψε την πορεία που ακολούθησε ο πατέρας των τεσσάρων παιδιών, μέχρι που μπήκε στο γκαράζ της πολυκατοικίας και τα ίχνη του χάθηκαν.

«Τα κλειδιά του αυτοκινήτου δε βρέθηκαν πουθενά. Απέναντι υπάρχει μία γκαλερί που διαθέτει κάμερες ασφαλείας. Προσπαθήσαμε από εκεί να δούμε εάν είχαν καταγραφεί οι τελευταίες του κινήσεις ή ποιος τον ακολούθησε, ωστόσο λόγω τεχνικού προβλήματος, το υλικό δεν αποθηκευόταν. Υπάρχει ένα σουπερμάρκετ στη γειτονιά που διαθέτει κάμερες, αλλά δεν μας εξυπηρέτησαν».

Η ίδια περιέγραψε και τις στιγμές αγωνίας που βίωσε βγαίνοντας στο δρόμο να τον αναζητήσει.

Έστησαν παγίδα στον επιχειρηματία μέσα στο γκαράζ

Μιλώντας στο τηλεοπτικό συνεργείο της εκπομπής μέσα από το γκαράζ, όπου εκτυλίχθηκε η απίστευτη αυτή ιστορία, δίνει τις λεπτομέρειές της.

«Από την αστυνομία έχουν πάρει αποτυπώματα και γενετικό υλικό από το αυτοκίνητο, αλλά δεν έχω κάποια εικόνα. Από την αρχή ήταν τελείως αδιάφοροι. Εκείνη την ημέρα ήταν βροχερός ο καιρός και μόλις έφτασε στο σημείο και ο ξάδελφός του, ξανακατεβήκαμε στο πάρκινγκ και είδαμε τις σταγόνες από βροχή στο αυτοκίνητο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είχε πολύ ώρα που είχε επιστρέψει. Θεωρώ πολύ πιθανό το σενάριο να τον αιφνιδίασαν μόλις πάρκαρε. Εάν έφυγε ζωντανός από εδώ μέσα, θα άφηνε κάτι πίσω του, ένα στοιχείο», ανέφερε χαρακτηριστικά γεμάτη αγωνία.

«Να τον βρούμε όπως και να ‘ναι γιατί δεν του αξίζει η σιωπή»

Το μόνο που ζητά πλέον η σύντροφός του, είναι να μπει ένα τέλος στην αγωνία τόσο τη δικής της, όσο και των παιδιών τους.

«Από την εξαφάνιση του συντρόφου μου και μετά, από το φιλικό του περιβάλλον, δε μου μιλάνε. Δεν μπορώ να το ερμηνεύσω κάπως αυτό. Ήθελα καιρό να απευθυνθώ στην εκπομπή σας, δεν ήθελα να περάσει τόσος χρόνος, αλλά δεν ήταν δική μου επιλογή η απόφαση. Φοβάμαι πάρα πολύ. Ο βασικότερος λόγος, που τον ψάχνω, πέρα από εμένα, είναι το τι θα πω αύριο στα παιδιά μου. Η μεγαλύτερή μας κόρη κλείνεται στον εαυτό της. Την έχω πιάσει πολλές φορές μετά την εξαφάνιση, να βλέπει τις φωτογραφίες του και να του στέλνει μηνύματα κλαίγοντας. Είναι σκληρό για όλους μας», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ εμφανώς συγκινημένη τόνισε πως το μόνο που θέλουν, είναι να μάθουν την αλήθεια.

«Εάν δεν έχει φύγει μόνος του, δεν του άξιζε κάτι τέτοιο, δεν του αξίζει η σιωπή. Εάν υπάρχει κάποιος που γνωρίζει κάτι, να απευθυνθεί στην εκπομπή της κυρίας Νικολούλη, γιατί έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι μπορεί και προστατεύει τους μάρτυρες. Αν του έχει συμβεί κάτι, θέλω απλά να βρεθεί, να έχουμε κάπου να τον κλαίμε. Δε θέλω να είναι κάπου πεταμένος. Τα παιδιά μας μου δίνουν τη δύναμη για να συνεχίσω».

«Πριν χαθεί ήταν εδώ και τον κατέγραψαν οι κάμερες»

Η κάμερα της εκπομπής βρέθηκε στο κατάστημα τροφίμων που ήταν και το τελευταίο επιβεβαιωμένο στίγμα του αγνοούμενου επιχειρηματία. Κάμερες ασφαλείας τον κατέγραψαν να ψωνίζει κάποια πράγματα για το σπίτι του, όπως συνήθιζε. Στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητό του, έφυγε από την οδό Φιλολαόυ και από εκεί και πέρα κανείς δεν τον ξαναείδε.

«Ήρθε μόνος του και μου έκανε εντύπωση γιατί συνήθως ερχόταν με τη γυναίκα και την κόρη του. Το αυτοκίνητό του το είχε παρκάρει λίγο πιο κάτω. Συνήθως τον βοηθούσαμε και του πηγαίναμε τα πράγματα στο αμάξι, εκείνη την ημέρα όμως, δεν ήθελε βοήθεια. Έχω ακούσει πως μπορεί κάποιος να τον παρακολουθούσε, αλλά δε γνωρίζω κάτι. Γενικά ήταν ένας ευχάριστος άνθρωπος, ήταν ίσως η μοναδική φορά που τον είδα κάπως αποσυντονισμένο και προβληματισμένο, δεν ξέρω αν τον απασχολούσε κάτι», ανέφερε η υπάλληλος που τον εξυπηρέτησε την ημέρα της εξαφάνισης.

Ο Ηλίας Μπάνη 50 χρόνων, έχει ύψος 1.75, κοντά λευκά μαλλιά και την ημέρα που χάθηκε φορούσε σκούρο καφέ παντελόνι, μαύρη κοντομάνικη μπλούζα με λευκές γραμμές μπροστά, λεπτό μαύρο μπουφάν και μπλε σκούρα παπούτσια.

Για την εξαφάνισή του έχει σημάνει Silver Alert.

Με πληροφορίες από anikolouli.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρίτη δόση: Τρεις μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου για όλους τους ενήλικες

Επίσκεψη Πάπα: Απαγόρευση συγκεντρώσεων από την ΕΛ.ΑΣ. – Όλα τα μέτρα

ΕΟΚ: Έστειλε εξώδικο στον Δημήτρη Καρβέλα που «έσβησε» από καρκίνο, γιατί δεν πήγαινε στο γραφείο