ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη δόση: Τρεις μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου για όλους τους ενήλικες

τρίτη δόση εμβολίου
Μειώθηκε το διάστημα ανάμεσα στη δεύτερη και την τρίτη δόση του εμβολίου.
InTime / ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Τρίτη δόση: Οι ενήλικες θα μπορούν να κάνουν την αναμνηστική δόση τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού με τις δυο δόσεις.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην ενημέρωση, από το υπουργείο Υγείας, ο Γενικός Γραμματέας Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, το διάστημα μεταξύ της δεύτερης δόσης και της αναμνηστικής, τρίτης, δόσης του εμβολίου μειώνεται δραστικά και φτάνει πλέον στους τρεις μήνες, από τους έξι που ήταν ως τώρα.

Αυτό θα ισχύει για όλους τους πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω, ενώ όπως ανέφερε η χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου σε άτομα που έχουν νοσήσει, επίσης θα γίνεται τρεις μήνες μετά τη νόσηση.

Αναφορικά με το διάστημα των δυο μηνών για όσους έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson, αυτό παραμένει και δεν θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση.

Η πλατφόρμα για να κλείσει κανείς ραντεβού για την αναμνηστική δόση του εμβολίου, θα ανοίξει από το βράδυ της Παρασκευής (03.12) σταδιακά ως και το πρωί του Σαββάτου (04.12).

Μάλιστα, ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε πως έχει αυξηθεί η δυναμικότητα επιχειρησιακά, ενώ ανέφερε πως θα υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού από αυτή την Κυριακή (05.12). Επίσης, υπογράμμισε πως περισσότερες διευκρινίσεις γύρω από το σκεπτικό της απόφασης θα δοθούν τη Δευτέρα από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Η γυναίκα-αράχνη που σκότωσε τον 6χρονο έλεγε στους αστυνομικούς οτι το παιδί αυτοκτόνησε!

Κύκλωμα με πλαστές ταυτότητες: Ποια είναι η καλλονή αστυνομικός που κατηγορείται

Άγριες Μέλισσες Spoiler: Το Διαφάνι θα αιματοκυλιστεί – Ο Λάμπρος μπροστά στο μεγάλο δίλημμα