ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Ανδρουλάκης: Και το ΠΑΣΟΚ θα υπάρχει, και ο ήλιος θα υπάρχει – Τα σχέδια για την επόμενη ημέρα

Ανδρουλάκης ΠΑΣΟΚ
Δυναμική επιστροφή του ΠΑΣΟΚ και του πράσινου ήλιου υπόσχεται ο Νίκος Ανδρουλάκης.
InTime / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε τις προθέσεις του αναφορικά με την επόμενη ημέρα στο ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, αν επικρατήσει του Γιώργου Παπανδρέου στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega παραχώρησε ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Ο νικητής του Α’ γύρου των εκλογών για την ηγεσία του κόμματος, ξεκαθάρισε πως στόχος του είναι η ανανέωση και η ενότητα, ενώ ανέφερε πως συμφωνεί με τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου να διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των εκλογών.

Ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε και για τη στήριξη των υποψήφιων που έμειναν εκτός της δεύτερης Κυριακής, αλλά και για το αν θα επανέλθει το όνομα του ΠΑΣΟΚ στο κόμμα, όπως και για την επόμενη ημέρα στην παράταξη μετά τη διαφαινόμενη νίκη του και στον β’ γύρο των εκλογών.

«Συμφωνώ με ό,τι είπε ο πρώην πρωθυπουργός και συνυποψήφιός μου, Γιώργος Παπανδρέου. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μη γίνει δεύτερος γύρος εκλογών, πρέπει να τιμήσουμε τους πολίτες που μας τίμησαν. Είναι λάθος να μην τηρήσουμε το καταστατικό μας, είναι λάθος να μην κάνουμε εκλογές», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: «Θέλω τις εκλογές ώστε ο επόμενος πρόεδρος να έχει μια καθαρή εντολή, ισχυρή εντολή, ανανέωσης, ενότητας και πολιτικής αυτονομίας της παράταξης».

«Η παράταξή μας είναι πληγωμένη, δε θα ακολουθήσω δρόμο έντασης. Θέλω μια ειρηνική νίκη. Θα είναι μια νίκη της παράταξης, νίκη προοπτικής. Να κοιτάξουμε μπροστά, να μην επαναλάβουμε τα λάθη του χθες. Δεν μπαίνω σε χαρακτηρισμούς, σε απαξίωση. Τον τιμώ τον πρώην πρωθυπουργό», πρόσθεσε μεταξύ άλλων στη συνέχεια.

Σχετικά με την ανανέωση που προωθεί ως μια από τις βασικές θέσεις του, επεσήμανε πως «Η ανανέωση είναι και ηλικιακή, όχι μόνο όμως. Είναι θέμα πολιτικού ήθους και προγράμματος για την πατρίδα. Ένα ρουσφέτι στη ζωή μου δεν έχω κάνει. Δεν έχω κοστίσει στον ελληνικό λαό ούτε ένα ευρώ. Ανανέωση είναι η δημοσία συμπεριφορά. Οι πολιτικοί διαπαιδαγωγούν τους πολίτες με τη συμπεριφορά τους».

Για το όνομα ΠΑΣΟΚ ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως, «Μπορούμε και το όνομά μας να έχουμε και το σύμβολό μας να έχουμε. Έχω μια πρόταση που τα αγκαλιάζει όλα. Και το ΠΑΣΟΚ θα υπάρχει και ο ήλιος θα υπάρχει και συμπαράταξη θα είμαστε. Στο όνομά μας θα είναι και το ΠΑΣΟΚ».

Δείτε όλη τη συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οικογενειακή τραγωδία στο Νέο Ηράκλειο: Τι έγραφαν τα σημειώματα που άφησαν τα δύο αδέρφια (vid)

Στο νοσοκομείο η Μαίρη Μπάρκουλη

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για απόπειρα αρπαγής 11χρονης – Την περίμεναν να βγει από το σχολικό (vid)