ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και επίσημα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: «Οι εκλογές τελείωσαν, πάμε ενωτικά»

ανδρουλάκης πρόεδρος ΠΑΣΟΚ
Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης
ΙΝΤΙΜΕ/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανάλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μετέβη σήμερα το πρωί στα γραφεία του κόμματος, αναλαμβάνοντας και επίσημα τα νέα του καθήκοντα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο κ. Ανδρουλάκης συνομίλησε με τους δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι δεν περίμενε αυτήν τη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα.

«Οι εκλογές τελείωσαν. Πάμε ενωτικά», σημείωσε και απέδωσε το πολιτικό γεγονός που προκλήθηκε με τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ σε τρεις παράγοντες. Στο γεγονός ότι η πανδημία δεν επέτρεψε να γίνουν σημαντικά πολιτικά γεγονότα και η εκλογική διαδικασία του ΚΙΝΑΛ εδωσε τη δυνατότητα να εκφραστεί η βάση της παράταξης, στον τραγικό θάνατο της Φώφης Γεννηματά, καθώς και το ότι το πεδίο δράσης της Κεντροαρισετράς είναι μεγάλο.

Στη συνέχεια, ο κ. Ανδρουλάκης είχε σύσκεψη με τους στενούς συνεργάτες του και την κομματική ηγεσία. Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση της ΚΟ θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη στις 4 το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ανδρουλάκης δεν θα παραστεί στη προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου.

Η υποδοχή από τον Νίκο Σαλαγιάννη και τον Μανώλη Χριστοδουλάκη

Στα γραφεία των υποδέχθηκαν ο διευθυντής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Σαλαγιάννης, λέγοντας του ότι «Θα είναι ιστορική περίοδος και θα είμαστε όλοι μαζί σου στους ωραίους αλλά δύσκολους αγώνες», ενώ και ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, υποδέχθηκε τον νέο πρόεδρο, σημειώνοντας «Πρόεδρε συγχαρητήρια. Έχουμε μάχες πολλές. Προχωράμε».

Ανδρουλάκης: Μεγάλη ημέρα για την παράταξη

Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για «μεγάλη ημέρα για την παράταξη», τονίζοντας ότι «Προχωράμε δυναμικά για να ανασυγκροτήσουμε την Κεντροαριστερά». Συνέχισε λέγοντας ότι «ο τόπος έχει ανάγκη μια ισχυρή φωνή προόδου και ρεαλισμού, μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατική φωνή. Στόχος μου είναι αυτό να το προσφέρει το ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Παράταξη, διότι πρέπει και ο τόπος να αλλάξει σελίδα. Να πάμε σε μια εποχή που οι πολίτες θα θεωρούν ότι τα κόμματα δίνουν λύσεις και όχι τι είναι κλειστοί - πελατειακοί μηχανισμοί που δεν βοηθούν να πάει ο τόπος μπροστά».

Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και ας αρχίσουμε από σήμερα τη δουλειά» και πρόσθεσε πως πρέπει «Να απαντήσουμε σε όλα τα θέματα σωστά και με προοπτική».

Στους τάφους της Φώφης Γεννηματά και του Ανδρέα Παπανδρέου

Νωρίτερα, ο κ. Ανδρουλάκης, πριν πάει στη Χαριλάου Τρικούπη για την διαδικασία παράδοσης – παραλαβής, μετέβη στο Α’ νεκροταφείο προκειμένου να αφήσει ένα λουλούδι στο μνήμα της Φώφης Γεννηματά.

Παράλληλα, ο νέος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ άφησε ένα λουλούδι και στον τάφο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου.

Η ανάληψη των καθηκότων του νέου προέδρου

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στις 11 ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ για τη διαδικασία παράδοσης - παραλαβής.

Επικοινωνία Σακελλαροπούλου - Ανδρουλάκη

Υπήρξε επικοινωνία μεταξύ της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον κ. Ανδρουλάκη για την εκλογική του νίκη και εξέφρασε τις ευχές της για μια επιτυχημένη θητεία. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, αφού την ευχαρίστησε, επισήμανε ότι μια ισχυρή παράταξη της σοσιαλδημοκρατίας είναι χρήσιμη για τη χώρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη

Ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, δέχεται διαδοχικά συγχαρητήρια μηνύματα από τους πολιτικούς αρχηγούς για την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επικοινώνησε με το Νίκο Ανδρουλάκη, όπου και τον συνεχάρη για την εκλογή του στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Κατά τη συζήτηση που είχαν ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον κ. Ανδρουλάκη για τη πρωτοβουλία του να συναντηθεί με κοινωνικούς φορείς και κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης για τη δραματική κατάσταση με τη πανδημία και τη κατάρρευση του ΕΣΥ και συμφώνησαν να τα πουν από κοντά το επόμενο διάστημα.

Επικοινωνία Κουτσούμπα - Ανδρουλάκη

Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επίσης επικοινώνησε με τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρουλάκη, συγχαίροντας τον για την εκλογή του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Υπέκυψε η γυναίκα που δέχθηκε πυροβολισμούς σε ζαχαροπλαστείο

Κακοκαιρία: Έρχεται ο καιρός του βοριά – Η πρώτη εκτίμηση Μαρουσάκη για τα Χριστούγεννα

Αλέξης Κούγιας - Φαίη Σκορδά: «Σφάχτηκαν» στον αέρα - «Γι’ αυτό είσαι μόνη σου»

Άνω Λιόσια: Βίντεο ντοκουμέντο από τους πυροβολισμούς σε σπίτι και καφενείο