ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας; - Το στοίχημα του Νίκου Ανδρουλάκη

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας; - Το στοίχημα του Νίκου Ανδρουλάκη
Στις επερχόμενες εκλογές ο λαός θα μετρήσει προγράμματα και λύσεις, όχι μόνο επαναστατική γυμναστική και αντιδράσεις.
ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS - Φωτογραφία αρχείου

Η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι εύκολη παρά το γεγονός ότι η νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ ήταν συντριπτική και η συμμετοχή των ψηφοφόρων αρκετά ικανοποιητική - Το μέγα ερώτημα είναι αν το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει πάλι κόμμα εξουσίας

Το μεγάλο στοίχημα του νέου αρχηγού είναι βεβαίως η ανανέωση των προσώπων στο ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ, αλλά και η χάραξη μιας νέας αντιπολιτευτικής στρατηγικής. Να μπορέσει δηλαδή ο Νίκος Ανδρουλάκης να φέρει ξανά στο προσκήνιο το Κίνημα Αλλαγής όχι απλά ως ένα μικρό κόμμα αντίδρασης, αλλά ως ένα κόμμα εξουσίας. Ένα κόμμα που να μπορεί να έχει πρόταση διακυβέρνησης ικανή να ταράξει τον πολιτικό χάρτη. Το όλο εγχείρημα δεν είναι εύκολο και τούτο διότι το «νέο» ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποτινάξει από πάνω του τα αμαρτήματα του παρελθόντος και να μπορέσει να πείσει ότι όντως δεν έχει σχέση με το κακό παρελθόν.

Προφανώς η επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην θέση του αρχηγού από τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ– ενός ανθρώπου που δεν έχει τριφτεί με τα γρανάζια της διακυβέρνησης - σηματοδοτεί ακριβώς αυτή την αλλαγή προς το άφθαρτο. Το ίδιο μήνυμα θα στείλουν και τα νέα πρόσωπα με τα οποία ο κ. Ανδρουλάκης θα στελεχώσει τις θέσεις κλειδιά στο κόμμα.

Το νέο ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να παρουσιάσει στο λαό συγκεκριμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης πάνω στα βασικά προβλήματα της χώρας και να απεγκλωβιστεί από την λογική των ίσων αποστάσεων. Αυτή ακριβώς η λογική των ίσων αποστάσεων από τη ΝΔ και των ΣΥΡΙΖΑ κράτησε επί σειρά ετών σε χαμηλά ποσοστά το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη. Σαφέστατα, μεγάλο κακό έκαναν και συγκεκριμένα πρόσωπα που ακόμα υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ και οι οποίοι είναι εδώ και χρόνια «καμένοι πολιτικά» στη συνείδηση του εκλογικού σώματος.

Οι επόμενες εκλογές που θα γίνουν ως γνωστόν με την απλή αναλογική θα είναι καθοριστικές για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και θα δείξουν αν θα αποτελέσει ρυθμιστικό παράγοντα στην πολιτική ζωή του τόπου. Ο βραχνάς του «μικρομεγαλισμού» πλανάται εδώ και χρόνια πάνω από το Κίνημα Αλλαγής και αυτό είναι το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα που πρέπει άμεσα να λύσει ο νέος αρχηγός. Το νέο ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από δεκάδες ονόματα και συνιστώσες τύπου ΚΙΝΑΛ, ΚΙΔΗΣΟ, ΕΔΕΜ, Ελιά και διάφορα άλλα λογότυπα. Στις επερχόμενες εκλογές ο λαός θα μετρήσει προγράμματα και λύσεις, όχι μόνο επαναστατική γυμναστική και αντιδράσεις.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μέχρι στιγμής, έχει αποδείξει ότι εργάζεται χωρίς φωνές και βερμπαλισμούς και προτιμά να είναι αποτελεσματικός παρά αρεστός. Ο χρόνος θα δείξει. Από σήμερα όλα είναι ρευστά και όλα είναι ανοιχτά στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οργή από τις αποκαλύψεις για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο - Στον «αέρα» οι Ράδιο Αρβύλα

Επίδομα παιδιού - ΟΠΕΚΑ: Νωρίτερα θα πληρωθεί η 6η δόση - Δείτε την ημερομηνία

Πιερία: Προφυλακίστηκαν οι 3 από τους 11 για την αρπαγή του γυμνασιάρχη