ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Παπανδρέου στα γραφεία της Huffington Post

Ο Παπανδρέου στα γραφεία της Huffington Post

Στα γραφεία της Huffington Post βρέθηκε ο τέως πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου, όπως μαρτυρά και η φωτογραφία που δημοσίευσε η ιστοσελίδα, συναντήθηκε με την Αριάννα Χάφινγκτον και συζήτησε για την Ελλάδα και την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

Ο τέως πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα θέλει την παραμονή της στην ευρωζώνη, την ώρα που οι ηγεσίες εφαρμόζουν ένα δόγμα «σφικτό». «Η ΕΕ είναι πολύ συντηρητική» επισήμανε, αφήνοντας αιχμές για το δόγμα λιτότητας που ακολουθείται στην επίλυση της κρίσης χρέους.

Σύμφωνα με τη δογματική στάση της ΕΕ, αν τακτοποιήσεις τα οικονομικά σου και εξαλείψεις χρέη και ελλείμματα, οι αγορές θα είναι ευτυχισμένες, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας όμως ότι κάτι τέτοιο δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο περαιτέρω ύφεσης , με λιγότερα έσοδα, αργή ανάπτυξη και περικοπές.

«Αν και ο κ. Παπανδρέου δεν θέλησε να προχωρήσει το ζήτημα λέγοντας ότι μετάνιωσε που η Ελλάδα μπήκε στην ΕΕ, δήλωσε ότι, κάθε χώρα, θα πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένη από την Ελλάδα, πριν προσχωρήσει», αναφέρει η Huffington.

Επίσης, υποστήριξε ότι θα έπρεπε να υπάρχουν καλύτερα «εργαλεία», αν και τώρα, κάποια από αυτά είναι διαθέσιμα, ενώ επανέλαβε ότι θα πρέπει να εκδοθεί ευρωομόλογο.

«Δεν μπορείς να πατήσεις ένα κουμπί και να αλλάξεις νόμισμα» υπογράμμισε, εκτιμώντας ότι τυχόν έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα οδηγήσει σε κατάρρευση των τραπεζών και των ξένων επενδύσεων, κάτι που θα θέσει τη χώρα μας σε ακόμη πιο δεινή θέση.