ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Spiegel: Δεν απέκλεισε νέα μέτρα τον Ιούνιο ο Βενιζέλος

Spiegel: Δεν απέκλεισε νέα μέτρα τον Ιούνιο ο Βενιζέλος

Για ενδεχόμενα νέα μέτρα τον Ιούνιο έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στο Spiegel.

«Θέλουμε να επικεντρωθούμε στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να αποφύγουμε τις γενικές περικοπές μισθών και συντάξεων» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας όμως ότι τον Ιούνιο θα γίνει η αναθεώρηση του μεσοπρόθεσμου «και δεν αποκλείω να υπάρξουν κι άλλες περικοπές, προκειμένου να εκπληρωθούν οι όροι του προγράμματος βοήθειας». Μάλιστα, έδωσε έμφαση στις «επώδυνες» μεταρρυθμίσεις και στις θυσίες που υφίστανται οι Έλληνες πολίτες, ζητώντας πάντως να μην «μας κυριεύσει απελπισία», ενώ απέδωσε τις καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις στην έλλειψη χρόνου.

«Το παιχνίδι δεν τελείωσε» είναι ο τίτλος της συνέντευξης του κ. Βενιζέλου, που διέψευσε ότι υπάρχει θέμα εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ και μίλησε τόσο για το ΠΑΣΟΚ όσο και για τις επικείμενες εκλογές.

«Φίλος μου ο Σόιμπλε»

Στη συνέντευξη, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «φίλο του» τον γερμανό υπουργό Οικονομικών. «Έγινε φίλος μου ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αυτούς τους μήνες. Και ο δύο θέλουμε να προστατεύσουμε τις χώρες μας και αυτό οδήγησε σε διαφορετικές προτεραιότητες με ανάλογη διαφοροποίηση των απόψεών μας», δήλωσε.

Ερωτηθείς για το εάν οι Γερμανοί ήταν υπερβολικά αυστηροί με την Ελλάδα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται για αριθμούς και μεταρρυθμίσεις, αλλά πίσω από αυτούς υπάρχουν άνθρωποι, και οι αποφάσεις που λαμβάνονται καθορίζουν την τύχη τους.

«Η Γερμανία κέρδισε 400 εκατ. ευρώ από τόκους»

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι οι γερμανοί φορολογούμενοι θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους ενώ υπενθύμισε ότι τα δύο τελευταία χρόνια, η Γερμανία κέρδισε από τους τόκους ήδη 400 εκατ. ευρώ.

«Μόνο το ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρωμένη πρόταση»

Αναφερόμενος στις εκλογές, ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι η ψηφοφόροι θα επιλέξουν μια υπεύθυνη κυβέρνηση, με πείρα και αποφασιστικότητα, που θα πάρει δύσκολες αποφάσεις.

«Αλλά δεν πρέπει να εφαρμόζουμε μόνο τις αποφάσεις των εταίρων μας, αλλά να καταρτίσουμε και δική μας ατζέντα για την ανασυγκρότηση της χώρας μας», πρόσθεσε

Στα πλαίσια αυτά, έθεσε ως στόχο της προεκλογικής καμπάνιας να πείσει το ΠΑΣΟΚ ότι μόνον αυτό έχει ολοκληρωμένη πρόταση για την επιστροφή της χώρας στην ομαλότητα.

«Θέλω να ξαναγίνει η πατρίδα μου σύμβολο ελπίδας, αξιοπιστίας και επαγγελματισμού» επισήμανε, ενώ ερωτηθείς για το εάν το «παπανδρεϊκό» ΠΑΣΟΚ θα μετατραπεί σε «ομάδα Βενιζέλου», υπενθύμισε ότι δεν ανήκει σε πολιτική δυναστεία κι ότι το κόμμα δεν είναι περιουσία του.