ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Παράθυρο» από Άδωνι Γεωργιάδη για μέτρα στήριξης στην εστίαση – Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες

«Παράθυρο» από Άδωνι Γεωργιάδη για μέτρα στήριξης στην εστίαση – Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες

Ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν μέτρα στήριξης για τα καταστήματα εστίασης που θα υποστούν ζημία από μέτρα που τέθηκαν σήμερα σε ισχύ, άφησε μέσω του ΣΚΑΙ 100.3 ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως ανέφερε, «όταν έχουμε όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα θα δούμε πώς θα στηριχτεί ο κλάδος», ο οποίος σύμφωνα με τον υπουργό δούλεψε πολύ καλά μέχρι τώρα.

Οι επαγγελματίες της εστίασης βρίσκονται σε απόγνωση και αναφέρουν πως ο κάδος βρίσκεται αντιμέτωπος με λουκέτα. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbomb.gr o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Καββαθάς: «η κυβέρνηση διαχειρίζεται με ατολμία το πρόβλημα. Αυτήν τη στιγμή κήρυξε ένα άτυπο lockdown στην εστίαση για να μην επωμιστεί κανένα κόστος». Όπως είπε, «για το καλό της δημόσιας υγείας όλοι πρέπει να κάνουμε θυσίες αλλά να μην είναι μονόπλευρες».

Για κρατικό εμπαιγμό, ανακόλουθες δεσμεύσεις και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών κέντρων διασκέδασης και μουσικοθεατρικών παραστάσεων σε ανακοίνωση του για τα μέτρα καταπολέμησης της πανδημίας.

Όπως αναφέρεται «τα νέα μέτρα για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, έτσι όπως εξειδικεύθηκαν στις χθεσινές ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλέυρη, ανεξαρτήτως του πότε θα εκκινήσει η εφαρμογή τους, ισοδυναμούν με νέο «ΛΟΥΚΕΤΟ» στις επιχειρήσεις μας».

«Επιχειρήσεις, συνηθισμένες πια στο λουκέτο, κλειστές, με κρατική εντολή, επί δύο σχεδόν χρόνια. Συνηθισμένες και στον κρατικό εμπαιγμό, στις ανακόλουθες δεσμεύσεις, στις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Επιχειρήσεις, που για άλλη μια φορά αποτελούν τον εύκολο στόχο. Φτάνει πια η δαιμονοποίηση της διασκέδασης. Πάσχει η αναγωγή της σε κύρια εστία υπερμετάδοσης του ιού».

«Ως εδώ" συνεχίζει η ανακοίνωση και προσθέτει: "Δεν αντέχει στη βάσανο της κοινής λογικής ότι για όλα τα δεινά υπεύθυνη είναι η «κακή» διασκέδαση. Όσοι διακονούμε τη διασκέδαση, επιχειρηματίες – καλλιτέχνες – μουσικοί – δημιουργοί – εργαζόμενοι – οικογένειες, στηρίξαμε και στηρίζουμε την εθνική προσπάθεια. Βγήκαμε μπροστά για την προώθηση του εμβολιασμού.

Φιλοξενήσαμε, φιλοξενούμε και εξυπηρετούμε μόνον εμβολιασμένους πελάτες. Διχάσαμε τον κόσμο μας, γίναμε δυσάρεστοι στους θαμώνες μας. Επιτελέσαμε αστυνομικού τύπου καθήκοντα με ελέγχους ταυτοπροσωπίας των πελατών μας και γνησιότητας – πιστότητας των πιστοποιητικών τους. Προσλάβαμε και απασχολούμε μόνον πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες εργαζομένους κάθε ιδιότητας (καλλιτέχνες, μουσικούς, τραγουδιστές, τραπεζοκόμους σερβιτόρους, κ.λ.π.). Τηρήσαμε από την πρώτη στιγμή της επαναλειτουργίας μας και τηρούμε έκτοτε απαρέγκλιτα τα κάθε φορά ισχύοντα μετρά.

Κάναμε γενναίες επενδύσεις σε χαλεπούς καιρούς, δίνοντας πίστη στις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, ακριβώς, και μόνον για να προαγάγουμε το πολιτισμικό μας προϊόν.

Υποστήκαμε συνεχείς, άτεγκτους ελέγχους από πολυμελή κλιμάκια συναρμοδίων Υπηρεσιών».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θύμα «tiger kidnapping» ο επιχειρηματίας Κυπαρίσσης - Πού στρέφονται οι έρευνες των αρχών

Survivor: Έκπληξη η πρώτη αποχώρηση από το παιχνίδι - Tο λάθος που «πλήρωσε» (video)

Πλεύρης: Εξετάζονται νέοι περιορισμοί στους μη εμβολιασμένους