ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θύμα «tiger kidnapping» ο επιχειρηματίας Κυπαρίσσης - Πού στρέφονται οι έρευνες των αρχών

Ο επιχειρηματίας που απήχθη από την Πεντέλη
Ο επιχειρηματίας που απήχθη από την Πεντέλη

Οι απαγωγείς φέρεται να έστειλαν φωτογραφίες στον αδερφό του θύματος, με τον επιχειρηματία να είναι δεμένος χειροπόδαρα, ως πειστήριο ότι είναι ζωντανός.

Σε πλήξη εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ με την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση στην Πεντέλη, με τις Αρχές να εκτιμούν πως οι επόμενες ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την εξέλιξη της υπόθεσης.

O επιχειρηματίας φέρεται να έπεσε θύμα «tiger kidnapping», δηλαδή απαγωγής κάποιων ωρών, όπου οι δράστες αρπάζουν τα θύματα τους, τα οδηγούν σε κάποιο πρόχειρο κατάλυμα και ζητούν λύτρα.

Υπενθυμίζεται πως οι απαγωγείς του επιχειρηματία, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης εταιρείας ανταλλακτικών αυτοκινήτων, φέρεται να ζητούν λύτρα ύψους πάνω από 1.000.000 ευρώ.

Το χρονικό της απαγωγής και το «λάθος»

Όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, οι δράστες παρακολουθούσαν τον επιχειρηματία, ο οποίος έτρωγε σε ταβέρνα με φίλους, ενημέρωσαν και τους συνεργούς τους και τα μεσάνυχτα έγινε η αρπαγή. Λίγη ώρα αργότερα, σε περιοχή στα Σπάτα βρέθηκαν δυο καμένα οχήματα και σύμφωνα με πληροφορίες και ένα κινητό. Το πρώτο ήταν το όχημα του θύματος και το δεύτερο ένα από τα οχήματα των δραστών.

Την καταγγελία της απαγωγής έκανε στην Αστυνομία οικείο πρόσωπο του θύματος, καθώς μιλούσε μαζί του στο τηλέφωνο τη στιγμή του συμβάντος, άκουσε την ιαχή «βοήθεια» και στη συνέχεια κι άλλες συνομιλίες.

Η κλήση, διάρκειας 22 λεπτών, ολοκληρώθηκε στις 00.02 και στα τελευταία δευτερόλεπτα ακούγονται οι απαγωγείς του επιχειρηματία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος ήταν ήρεμος και χαλαρός και από τη συμπεριφορά του έδειχνε πως προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο, πιθανώς για να ενημερωθεί η αστυνομία, όταν του επιτέθηκαν. Ένας από τους απαγωγείς, όταν διαπίστωσε πως υπήρχε κινητό τηλέφωνο, το άρπαξε και το έκλεισε, χωρίς όμως να το απενεργοποιήσει. Στο μεταξύ, η γυναίκα έχοντας αντιληφθεί τι συνέβη, ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Τι ισχύει από σήμερα για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς, εστίαση, διασκέδαση και μουσική

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Ποια είναι η κάλυψη κατά της Όμικρον μετά τη 2η δόση του εμβολίου

Survivor: Απασφάλισε ο Βαλάντης - Υπάρχει… φλερτ στο παιχνίδι (video)