ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ σκληραίνει τη στάση του και επιμένει στο «φύγετε»

Ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας
Intimenews

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να σκληρύνει ακόμα περισσότερο τη στάση του εναντίον της κυβέρνησης

Αποφασισμένη να αντιπαρατεθεί μετωπικά με την κυβέρνηση εμφανίζεται η Κουμουνδούρου, καθώς κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου φρόντισε να κρατήσει ψηλά τους τόνους της αντιπολιτευτικής ρητορικής, ενόψει της «εβδομάδας των παθών» που αναμένουν οι ειδικοί στο μέτωπο της πανδημίας με το άνοιγμα των σχολείων.

Την ίδια στιγμή που φαίνεται να κορυφώνεται η έξαρση της πανδημίας, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται διατεθειμένος να βάλει «νερό στο κρασί» του, επαναλαμβάνοντας διαρκώς πως η κυβέρνηση έχει αποτύχει σε όλα τα μέτωπα και ότι θα πρέπει άμεσα να «φύγει».

Ο κορονοϊός επισκέφτηκε για δεύτερη φορά την οικογένεια του Αλέξη Τσίπρα. Αυτή τη φορά, «θύμα» του είναι ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον ίδιο να ανακοινώνει, χθες, ότι βρέθηκε θετικός μετά από προληπτικό μοριακό τεστ στο οποίο υποβλήθηκε.

Έχοντας κάνει και την ενισχυτική δόση του εμβολίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ νοσεί ήπια και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους συνεργάτες του. Η ολιγοήμερη απουσία του από το γραφείο δεν θα επηρεάσει σε τίποτα την αντιπολιτευτική δουλειά του κόμματος, που ήδη μέσα στο σαββατοκύριακο έδειξε το πως σκοπεύει να κινηθεί τις επόμενες κρίσιμες ημέρες που ακολουθούν.

Η Κουμουνδούρου είναι έτοιμη να σκληρύνει ακόμα περισσότερο τη στάση της εναντίον της κυβέρνησης, έχοντας ως αιχμή του αντιπολιτευτικού «δόρατος» την κατάσταση που οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα διαμορφωθεί στο μέτωπο της πανδημίας με το άνοιγμα των σχολείων.

Τα απρόοπτα που παρουσιάστηκαν με την έλλειψη self tests στα φαρμακεία λίγες ώρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για το νέο έτος, σε συνδυασμό με την παντελή απουσία οποιουδήποτε μέτρου προστασίας παιδιών, γονιών και εκπαιδευτικών, για την οποία μιλάει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσφέρουν στον ΣΥΡΙΖΑ μία ευκαιρία πρώτης τάξεως για να επιτεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Το μόνο που αποφάσισε είναι αντί του δωρεάν μοριακού τεστ να προσφέρει μόνο ένα ακόμη self test. Και επειδή είναι ως συνήθως απόλυτα «προετοιμασμένη» και ανίκανη ακόμη και για τα ελάχιστα δεν φρόντισε να εξασφαλίσει καν την επάρκεια αυτών των τεστ. Η λύση που βρήκε Σάββατο βράδυ μετά την κατακραυγή, είναι ότι όσοι δεν βρήκαν τεστ θα τα παίρνουν αύριο το πρωί από το σχολείο», ανέφερε σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, η συνολική διαχείριση της πανδημίας τις τελευταίες εβδομάδες, πριν ακόμα εμφανιστεί η μετάλλαξη «Ο», ήταν ο λόγος που ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη εκλογών.

Πλέον, επαναλαμβάνει αυτό το αίτημα μέσα στην αιχμή της πανδημίας, καθώς καταλογίζει προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως ενώ αναμένει την έκρηξη κρουσμάτων σε παιδιά, η υγειονομική ασφάλεια στα σχολεία να μειώνεται και η υγειονομική φροντίδα των παιδιών από το ΕΣΥ υποβαθμίζεται, εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και μετατροπής του σε mega εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στη Φλώρινα: Αγωνία στους κατοίκους – Προβληματισμός σε Λέκκα και Τσελέντη για την περιοχή

Survivor: Αυτός είναι ο τέταρτος υποψήφιος παίκτης προς αποχώρηση

Προσοχή: Ποιοι πρέπει να βάλουν ένα «Σ» στο τζάμι του αυτοκινήτου και γιατί – Το πρόστιμο