ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεβάζει «στροφές» ο Νίκος Ανδρουλάκης: Στόχος μας να υπάρξει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση

Νίκος Ανδρουλάκης
Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης
In Τime

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης βάζει πολύ ψηλά τον πήχη για το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν – Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Κεντρικό δελτίο της τηλεόρασης του Alpha αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασιών υπερτόνισε ότι δεν θα μπει σε αυτό το «παιχνίδι»

Του Κώστα Τσιτούνα

Ίσως στο πιο κρίσιμο ερώτημα της συνέντευξης, για το ποιος είναι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε με αέρα – εν δυνάμει νικητή – ότι ο στόχος του δεν είναι να φτάσει η Χαριλάου Τρικούπη στην 3η ή στην 2η θέση. «Μπήκα στην πολιτική για να αλλάξουμε πράγματα στον τόπο μας. Ο στόχος μας είναι να αποκτήσει η χώρα σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση. Να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις που δεν τις εκφράζει ο σημερινός διπολισμός» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης βάζοντας αρκετά ψηλά τον πήχη για το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Από επικοινωνιακής πλευράς ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίστηκε αρκετά σίγουρος για τις απόψεις του, ήταν άνετος και απάντησε καθαρά στα θέματα που του τέθηκαν. Μάλιστα στο ερώτημα αν έχει συνηθίσει την προσφώνηση «Πρόεδρε», απάντησε άνετα και με χιούμορ: «είναι σαν το ποδήλατο, θα το συνηθίσω σύντομα». Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το πρώτο κόμμα και εν προκειμένω με βάση τις δημοσκοπήσεις τη ΝΔ, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ για άλλη μια φορά επανέλαβε ότι έχει δεσμευτεί για την αυτόνομη πορεία της παράταξης και υπογράμμισε ότι δεν θα μπει σε αυτό το παιχνίδι. Τόνισε μάλιστα με νόημα ότι θα ήταν καλύτερα να περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής, καθώς όπως είπε «ο κ. Μητσοτάκης έχει κάψει από τώρα την 1η Κυριακή της απλής αναλογικής».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο κινούνται η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Νέα Δημοκρατία είναι ελιτίστικη και ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στα όρια του λαϊκισμού». «Εμείς κινούμαστε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον» είπε χαρακτηριστικά.

Για τα εσωτερικά του κόμματός του υποσχέθηκε ότι στο νέο όνομα του κόμματος θα υπάρχει ο όρος ΠΑΣΟΚ, αλλά ξεκαθάρισε ότι το θέμα θα λυθεί θεσμικά στα όργανα του κόμματος. Επέμεινε ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουν ξεκαθαρίσει οι ρόλοι και οι αρμοδιότητες εντός του ΚΙΝΑΛ και αποκάλυψε ότι θα έχουν ρόλο και οι Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Παπανδρέου χωρίς ωστόσο να γίνει συγκεκριμένος επί του θέματος.

Πέραν των πολιτικών ζητημάτων αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Ανδρουλάκης έδωσε μεγάλη βαρύτητα στα εργασιακά και στην αντιμετώπιση της φτώχειας λέγοντας ότι «πρέπει να υπάρξει γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού αύριο το πρωί και όχι στο μέλλον». Αύξηση αύριο το πρωί είπε και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κρατάει ομήρους τους Έλληνες πολίτες μέχρι τις επόμενες εκλογές για να τους δώσει κάποια στιγμή μακροπρόθεσμα αύξηση… ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές - Πού χρειάζονται αλυσίδες

Στην αντεπίθεση ο Τζόκοβιτς: Να σταματήσει η παραπληροφόρηση, έγιναν ανθρώπινα λάθη, ζητώ συγγνώμη

Survivor: Απίστευτος καυγάς ανάμεσα σε Πιλίδη και Κατσαούνη – Τους χώρισαν οι συμπαίκτες τους