ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για ένα «Βρώμικο ’22» προετοιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρας
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Τα μέτρα τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν συντονισμένες επιθέσεις κάτω από τη μέση, οι οποίες και εκτιμούν ότι θα προέλθουν από την κυβερνητική πλευρά και μερίδα του φιλοκυβερνητικού Τύπου, προσπαθούν να λάβουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την Κουμουνδούρου κάνουν ευθέως λόγο, πλέον, για «καθεστώς Μητσοτάκη», το οποίο στην προσπάθεια του να παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία, δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει μεθόδους που κάθε άλλο συμβατές είναι με τις Δυτικές Δημοκρατίες.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από την πρώτη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές του 2019, πίστευαν ότι θα βρισκόντουσαν αντιμέτωποι με μία προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος «σκανδαλολογίας» από την πλευρά της κυβέρνησης. Τόνιζαν, μάλιστα, ότι οι επιθέσεις που θα δεχόντουσαν ορισμένα δικά τους κυβερνητικά στελέχη, θα σχετίζονταν με οικονομικά συμφέροντα τα οποία έθιξαν κατά την περίοδο 2015-2019.

Αυτό εκτιμούν πως έγινε με τις Προανακριτικές Επιτροπές που στήθηκαν τόσο σε βάρος του Νίκου Παππά, όσο και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Και αν οι εν λόγω υποθέσεις -της οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ ονομάζει «σκευωρίες»- είχαν ξεκάθαρα πολιτικοοικονομικά χαρακτηριστικά, τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες με τις διώξεις δημοσιογράφων που ασχολήθηκαν με την αποκάλυψη της υπόθεσης Novartis και την «εργαλειοποίηση» της Δικαιοσύνης, είναι κατά την Κουμουνδούρου μία ξεκάθαρη «αντιδημοκρατική εκτροπή».

«Η δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες, πιστοποιεί με δραματικό τρόπο όχι μόνο την αντιδημοκρατική κανονικότητα, αλλά και την πολιτική ανηθικότητα του καθεστώτος Μητσοτάκη», έγραψε σε άρθρο του στην εφημερίδα «Documento» της Κυριακής, ο Αλέξης Τσίπρας.

Με αυτό τον τρόπο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να συνταχθεί με τον εκδότη της εφημερίδας που διώκεται για την υπόθεση αυτή, υπογραμμίζοντας πως «η διαφθορά είναι σήμερα στη χώρα μας προστατευόμενο είδος». Ταυτόχρονα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στήριξε ανοιχτά και την κυρία Γιάννα Παπαδάκου, την άλλη δημοσιογράφο που «ακούμπησε» βαθιά την υπόθεση Novartis και σήμερα βρίσκεται κατηγορούμενη και η ίδια.

«Αντί να δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη οι αυτουργοί της διαφθοράς, διώκεται ο αρμόδιος για θέμα διαφθοράς υπουργός, η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, και τώρα οι δημοσιογράφοι που αποκάλυψαν πολλές από τις σκοτεινές πλευρές της διαφθοράς», συνέχισε στο ίδιο άρθρο ο Αλέξης Τσίπρας, δείχνοντας ξεκάθαρα με αυτό τον τρόπο πως τόσο ο ίδιος, όσο και το κόμμα του, προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν συντονισμένες κυβερνητικές και μιντιακές επιθέσεις, με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, το οποίο και κωδικοποιημένα ονομάζουν «Βρώμικο ‘22».

Μάλιστα, στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μιλάνε ανοιχτά για «χειραγώγηση» της Δικαιοσύνης, καθώς υπογραμμίζουν ότι οι διώξεις εναντίον Βαξεβάνη-Παπαδάκου, είχαν προαναγγελθεί από υπουργούς που εμπλέκονταν στην υπόθεση Novartis, αλλά και από συγκεκριμένα φιλοκυβερνητικά συγκροτήματα Τύπου.

Όλα τα παραπάνω, συνιστούν για την Κουμουνδούρου ξεκάθαρη προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα ζοφερό πολιτικά κλίμα, το οποίο και θα στρέψει μακριά από την πανδημία και την ακρίβεια τα φώτα της δημοσιότητας.

Παράλληλα, όμως, εκτιμούν ότι το «καθεστώς» για το οποίο μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, προσπαθεί να δείξει τα «δόντια» του στους πολιτικούς του αντιπάλους, αλλά και εναντίον όσων ερευνούν τα πεπραγμένα του, με σκοπό να τους τομοκρατήσουν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τζώρτης Μονογυιός: Βίαιος ο θάνατος του – Το σπαρακτικό αντίο της μητέρας του

Survivor Spoiler: Τα δάκρυα του Βαλάντη και ξαφνικά…καβγάς για Κατσαούνη – Μυριέλλα

MasterChef: Άφησε πίσω τη 14 ημερών κόρη του και κέρδισε το golden pin - Ενθουσιασμένος ο Ιωαννίδης