ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραμανλής για Αττική Οδό: Οι εγκλωβισμένοι πολίτες μπορούν να διεκδικήσουν μεγαλύτερη αποζημίωση

Καραμανλής Αττική Οδός αποζημιώσεις
Ο Κώστας Καραμανλής
INTIME/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στην αποζημίωση των πολιτών που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό.

O υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στις 13:30 στο ρ/σ του ΣΚΑΪ 100.3, δήλωσε ότι σε περίπου δύο με δυόμιση ώρες θα δοθεί στην κυκλοφορία η Αττική Οδός, ενώ ανέφερε ότι από πλευράς εταιρίας έγινε γνωστό ότι θα δοθεί σχετική ανακοίνωση στις επόμενες ώρες.

Σχετικά με την αποζημίωση των 2.000 ευρώ στους πολίτες που εγκλωβίστηκαν στην Αττική οδό, ο κ. Καραμάνης τόνισε ότι θα δοθούν άμεσα.

Τόνισε δε ότι «όσοι το επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και να διεκδικήσουν μεγαλύτερη αποζημίωση».

Ακόμη, ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να πάρουν αποζημίωση από εκείνους που ευθύνονται για την ταλαιπωρία τους.

Όπως εξήγησε «αυτή η δυνατότητα δόθηκε με νόμο της σημερινής Κυβέρνησης γεγονός που σημαίνει ότι το κράτος είναι υποχρεωμένο να αναγνωρίζει τις αστοχίες και να τις μετουσιώνει σε ουσιαστικές πράξεις».

Στη συνέχεια, ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε ότι εντός 25 ήμερων θα δοθεί το πόρισμα για το τι ακριβώς συνέβη στην Αττική Οδό και αν πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις, θα υπάρξουν και θα είναι πολύ αυστηρές.

«Από δω και στο εξής δεν βάζουμε και δεν κρύβουμε τα πράγματα κάτω από το χαλί», τόνισε ο κύριος Καραμανλής και πρόσθεσε:«Με ψυχραιμία θα ερευνήσουμε όλα τα δεδομένα και θα αποδώσουμε ευθύνες οπού και αν υπάρχουν».

Ανάλογη διαδικασία θα ακολουθηθεί κα με τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών το πρόβλημα με τα τρένα δημιουργήθηκε γιατί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επέτρεψε την Δευτέρα το απόγευμα να αναχωρήσουν 4 αμαξοστοιχίες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τα γνωστά προβλήματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Και ο Καραμανλής βάζει στο στόχαστρο την Αττική Οδό - «Θα αποδοθούν ευθύνες»