ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή - Κατρίνης: «Επικοινωνιακή φούσκα» χαρακτήρισε το επιτελικό κράτος

Κατρίνης
«Είπε μία συγνώμη και μαζί με την συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑ για τον πρωθυπουργό
Intime News

Επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης κατά την ομιλία του στη Βουλή στη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης

«Υπάρχουν δημιουργικές δυνάμεις μέσα στην κοινωνία που μπορούν να πετύχουν εκεί που εσείς και οι δύο από την είχατε από την είχατε. Η Ελλάδα δε σας ανήκει, ανήκει σε κάθε Έλληνα και στην νέα γενιά που έρχεται. Η θέση του ΚΙΝΑΛ είναι σαφής και ξεκάθαρη. Θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης δυσπιστίας» είπε και σχολίασε: «Η ξεκάθαρη αυτή θέση ενοχλεί όσους βλέπουν το ΚΙΝΑΛ ως βολικό κυβερνητικό έτερο και τους ενοχλεί πρώτα και κύρια η στρατηγική και αδιαπραγμάτευτη επιλογή μας για αυτόνομη πορεία. Κύριε Μητσοτάκη κύριε Τσίπρα θα πρέπει να το πάρετε απόφαση ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν προσφέρεται για βολικός κυβερνητικός εταίρος δεν θα παίξει τα παιχνίδια σας».

Απαντώντας στις επιθέσεις που δέχτηκε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νικος Ανδρουλάκης, όταν είπε ότι θα ταχθεί υπέρ της πρότασης δυσπιστίας, αλλά δε θέλει εκλογές, ο κ. Κατρίνης εξήγησε: «Η κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης στην Βουλή αφού διαθέτει κυβερνητική πλειοψηφία. Οι κυβερνήσεις χάνουν όμως την εμπιστοσύνη των πολιτών μέσα στην κοινωνία και όταν την χάσουν πρέπει να την κερδίσει κάποιος που θα παρουσιάσει μία αξιόπιστη προγραμματική πρόταση. Και μέχρι σήμερα παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση χάνει διαρκώς την εμπιστοσύνη των πολιτών η αξιωματική αντιπολίτευση έχει αποτύχει να κερδίσει αυτή την εμπιστοσύνη των πολιτών. Να αναδείξει τα μεγάλα λάθη και τις αδυναμίες αυτής της κυβέρνησης, να κάνει πραγματική αντιπολίτευση, να χτίσει μία νέα και ισχυρή σχέση με τους πολίτες. Αποτύχατε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και δυόμισι χρόνια ως αντιπολίτευση και τώρα είναι η ώρα η δική μας, η ώρα να δώσουμε τη μάχη και να πετύχουμε εκεί που εσείς αποτύχατε».

Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κατρίνης σχολίασε: «Ξέρετε ότι οι εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ σημαδεύτηκαν από τον αδόκητο χαμό και την απώλεια της προέδρου μας Φώφης Γεννηματά, γεγονός που επέσπευσε τις εξελίξεις». Μάλιστα, διάβασε και δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου στις 12 Αυγούστου 2021, στην οποία έλεγε ότι δεν μπορεί να ζητήσει εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίοδο πανδημίας.

«Επικοινωνιακή φούσκα» χαρακτήρισε το επιτελικό κράτος, λέγοντας πως ο πρωθυπουργός ζήτησε απλώς μια συγγνώμη. «Είπε μία συγνώμη και μαζί με την συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο. Θέλει να μοιράσει 2000 και 1000 € πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα αμβλύνει τις αντιδράσεις. Δεν υπάρχει όμως χειρότερος τρόπος υποτιμήσεις, όχι μόνο της νοημοσύνης αλλά και της αξιοπρέπειας των πολιτών. Δυο χιλιάδες ευρώ για όσους έζησαν τον εφιάλτη αποκλεισμένη στην Αττική οδό, τον καλύτερο αυτοκινητόδρομο της χώρας».

Βολές κατά της κυβερνήσεις έριξε ο κ. Κατρίνης και για τους χειρισμούς στην πανδημία, σημειώνοντας πως αντί να κάνει μέτρα, εκείνη μετρούσε το πολιτικό κόστος. «Η Κυβέρνηση επέλεξε αντί να πάρει μέτρα να πάρει μία μεζούρα και να μετράει το πολιτικό κόστος. Δεν έλεγξε καν την εφαρμογή των μέτρων που η ίδια έχει εξαγγείλει.

Όταν η πανδημία ξέφυγε, μετέθεσε τις δικές τις ευθύνες στους άλλους, στους πολίτες. Αποτύχατε γιατί δεν ενισχύσατε όπως θα έπρεπε το σύστημα υγείας, δεν αναγνωρίσατε τις θυσίες και την αγωνία των υγειονομικών. Αποτύχατε γιατί περιθωριοποίησηατε τους επιστήμονες και τους αντικαταστήσετε με υπουργούς που παριστάνουν ακόμα και σήμερα στη δημόσια συζήτηση τους λοιμωξιολόγος. Αφήσατε τους πολίτες έρμαιο της αισχροκέρδειας στα τεστ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βουλή - Κουτσούμπας: Εσείς της Νέας Δημοκρατίας έχετε κάνει δόγμα σας την ατομική ευθύνη