ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Δριμύ «κατηγορώ» Σκανδαλίδη κατά κυβέρνησης για Novartis

ΚΙΝΑΛ: Δριμύ «κατηγορώ» Σκανδαλίδη κατά κυβέρνησης για Novartis

Ανεβάζει τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση το Κίνημα Αλλαγής για την υπόθεση της Novartis.

Η παράλειψη του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναφερθεί στα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, αλλά και τον διοικητή της ΤτΕ και η σημερινή αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου εξόργισε το κόμμα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Κώστας Σκανδαλίδης, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής καταλόγισε στον πρωθυπουργό αντιθεσμική λειτουργία.

Αναλυτικά η δήλωση του Κώστα Σκανδαλίδη:

«Σε μια πρωτοφανή επίδειξη αντιθεσμικής λειτουργίας και κομματικού πατριωτισμού ο κ. Πρωθυπουργός επέλεξε να ζητήσει συγνώμη και να αναφωνήσει ντροπή, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα για τα δέκα συνολικά πολιτικά πρόσωπα που στοχοποιήθηκαν στην υπόθεση Novartis και ουσιαστικά αθωώθηκαν πανηγυρικά. Και αναφέρθηκε ονομαστικά μόνο στα στελέχη της Ν.Δ.

Αντιπαρέρχομαι την πολιτική απρέπεια που υποδηλώνει την κομματική αντίληψη του κ. Μητσοτάκη για την λειτουργία των θεσμών. Δεν είχαμε σκοπό να δώσουμε συνέχεια αν σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δεν προέβαινε, μετά την αυτονόητη αντίδραση του κ. Βενιζέλου, στην απίστευτη δήλωση ότι είναι δουλειά του κ. Ανδρουλάκη να υποστηρίξει τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ.

Αλήθεια, ο Ευάγγελος Βενιζέλος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Σαμαρά και πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Στουρνάρας Κεντρικός Τραπεζίτης της Χώρας, ο Ανδρέας Λοβέρδος για πολλά χρόνια Υπουργός σε διαφορετικές Κυβερνήσεις δεν άξιζαν της Πρωθυπουργικής προσοχής;

Δυστυχώς, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος πιστοποίησε μια ακόμη θλιβερή πραγματικότητα. Ότι ο κ. Μητσοτάκης από το βάθρο του δήθεν σύγχρονου Πρωθυπουργού μεταπίπτει εν όψη των δυσκολιών της διακυβέρνησής του σε κομματάρχη που ασεβεί απέναντι στους θεσμούς και ιδιαίτερα αυτόν της Δικαιοσύνης.

Κρίμα!».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.