ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντονής: Σημείο διαπλοκής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ολιγαρχίας οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

Κοντονής: Σημείο διαπλοκής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ολιγαρχίας οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα
O κ. Κοντονής είχε καταγγείλει ότι υπήρξαν σκοπιμότητες στη μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα
INTIME

Συμπληρωματική κατάθεση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή

Το κατώφλι του εισαγγελέα πέρασε σήμερα το πρωί ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής προκειμένου να δώσει συμπληρωματική κατάθεση στην έρευνα που διενεργείται έπειτα από καταγγελίες του για τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα επί ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Κοντονής είχε καταγγείλει ότι υπήρξαν σκοπιμότητες στη μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, μία εβδομάδα πριν από τις εθνικές εκλογές του 2019.

«Εδωσα σήμερα διευκρινίσεις που μου ζητήθηκαν από την εισαγγελική αρχή σχετικά με το ζήτημα της ψήφισης του νέου Ποινικού Κώδικα και θέλω να σας αναφέρω ότι όσα είχα πει την προηγούμενη φορά στην κατάθεσή μου, ισχύουν απολύτως. Αποτελεί ακραίο σημείο διαπλοκής της πρώην κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της ολιγαρχίας, ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύτηκε και ψηφίστηκε ο νέος ποινικός κώδικας και θέλω να επαναλάβω και αυτό: Ορισμένοι οι οποίοι οργάνωσαν και μεθόδευσαν αυτή την διαδικασία να μην κρύβονται πίσω από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, γιατί όσο προσπαθούν να κρύβονται, τόσο αποκαλύπτονται οι ευθύνες τους» δήλωσε εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου ο κ. Κοντονής, χωρίς να ξεκαθαρίσει αν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες υποθέσεις στις οποίες έβρισκε εφαρμογή η αλλαγή του συγκεκριμένου άρθρου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.