ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση GPO: Στο 9,2% η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Προβάδισμα Ανδρουλάκη στο Κέντρο

δημοσκόπηση GPO
Δημοσκόπηση της GPO
INTIME/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αναλυτικά τα ευρήματα της νέας έρευνας της GPO για τη δυναμική των κομμάτων και τη μάχη του Κέντρου.

Σύμφωνα με την έρευνα της GPO η κυβερνητική πλειοψηφία εξακολουθεί να διατηρεί ισχυρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις σοβαρές δημοσκοπικές πιέσεις που δέχεται, καθώς καταγράφονται οι επιπτώσεις από τα προβλήματα που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία.

Στο ερώτημα για το τι θα ψήφιζαν οι πολίτες αν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, το 31,2% απάντησε ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφει 22%. Αξιοσημείωτη είναι και η νέα καταγραφή του ΚΙΝΑΛ το οποίο λαμβάνει 14,4%, το ΚΚΕ 6,2%, η Ελληνική Λύση 3,9% και το ΜέΡΑ25 3%.

πρόθεση gpo
Η πρόθεση ψήφουpowergame.gr

Σημειώνεται ότι η έρευνα της GPO, για λογαριασμό της ιστοσελίδας powergame.gr, έγινε από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου 2022, με δείγμα 1000 ατόμων, ηλικίας από 17 ετών και άνω.

Η κυβέρνηση βρίσκεται δημοσκοπικά αυτή τη στιγμή στο χαμηλότερο σημείο της, καταγράφοντας ποσοστό 31,2%, έχοντας απολέσει τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες από τον Σεπτέμβριο του 2021 όταν η δημοσκοπική της επίδοση βρισκόταν στο 35,2%.

ποσοστά
Αμφιταλαντεύονται οι πολίτες.powergame.gr

Δυσαρέσκεια για τη διαχείριση της κακοκαιρίας

Η συνολική διαχείριση της κακοκαιρίας από τον κρατικό μηχανισμό κρίνεται αρνητικά από το 79,1% των πολιτών, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία αποδίδουν ευθύνες σε ποσοστό 87,3% στην Κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην προκειμένη περίπτωση.

Προβάδισμα Ανδρουλάκη στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς

Η καταγεγραμμένη δημοσκοπική άνοδος του ΚΙΝΑΛ έχει δημιουργήσει ρεύματα μετατοπίσεων μεταξύ των ψηφοφόρων, ανοίγοντας ταυτόχρονα τη συζήτηση στον ευρύτερο πολιτικό χώρο του κέντρου και της κεντροαριστεράς.

Μεταξύ λοιπόν του κ. Μητσοτάκη, Τσίπρα και Ανδρουλάκη το 30,1% του δείγματος θεωρεί ότι εκφραστής του κέντρου είναι ο Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ με τον Πρωθυπουργό να ακολουθεί με 26,4% και τον κ. Τσίπρα με 19,4%.

ανδρουλάκης κέντρο
Προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης στον χώρο του Κέντρου.powergame.gr

Στο χώρο της κεντροαριστεράς ο ανταγωνισμός μεταξύ των ηγετών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ είναι ακόμη πιο έντονος με τον κ. Ανδρουλάκη να καταγράφει βραχεία κεφαλή με 40,4% έναντι 39,6% του κ. Τσίπρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.