ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «ηθικό πλεονέκτημα» έναντι της «φαύλης» Δεξιάς, επαναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, τόσο η Κουμουνδούρου θα προσπαθεί να αναδείξει τη διαφορά ήθους που τη χωρίζει από τη Νέα Δημοκρατία
Intime News

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αναφέρει πολλές φορές ότι η κυβέρνηση του ήταν η πιο «έντιμη κυβέρνηση όλων των εποχών»

Ο διάλογος ανάμεσα στον Σπήλιος Λιβανό και τον Πέτρο Δούκα, όπου οι δύο άνδρες κόμπαζαν για τον -αμφιλεγόμενο ακόμα και σήμερα- τρόπο που διανεμήθηκαν οι πρώτες αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της Ηλείας, αμέσως μετά τις φονικές πυρκαγιές στη περιοχή το 2007, προσέφερε στον ΣΥΡΙΖΑ τη δυνατότητα επαναφέρει στην πολιτική αντιπαράθεση τη «διαφορά ήθους» της Αριστεράς, έναντι της «φαύλης» δεξιάς.

Η ηθικολογικής φύσεως σύγκρουση ανάμεσα στην Κουμουνδούρου και τη Νέα Δημοκρατία, σε καμία περίπτωση δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Το «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς, το επικαλούνταν συχνά, πυκνά ο Αλέξης Τσίπρας, πριν ακόμα γίνει πρωθυπουργός. Από τη μεριά της, η Πειραιώς, προσπαθούσε να αντιπαρατεθεί σε αυτό ακόμα και με τη χρήση αντεπιχειρημάτων που είχαν τη «ρίζα» στην εποχή του εμφυλίου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, υποστηρίζουν ότι η επίκληση του «ηθικού πλεονεκτήματος» δεν αποτελεί κάποια ηθικολογική αοριστία, αλλά πολιτική και ιστορική πραγματικότητα. Και σημειώνουν ότι οι τελευταίες εξελίξεις που οδήγησαν στην «έξωση» Λιβανού από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στη διαγραφή του Δούκα από τη Νέα Δημοκρατία, τους δικαιώνουν απόλυτα.

Το θέμα για την Κουμουνδούρου, ούτε στα τριχίλιαρα του 2007 αρχίζει, ούτε φυσικά τελειώνει με τους διορισμούς, τα ρουσφέτια σε ημέτερους, την διαχρονική προώθηση των λεγόμενων «γαλάζιων παιδιών» και συνολικά με τις διαχρονικές τακτικές που χρησιμοποιεί η Νέα Δημοκρατία για την εξαγορά ψήφων.

Συνεχίζεται ακόμα και σήμερα. «Αν τηρούσε το δήθεν αξιακό σύστημα που ισχυρίζεται η κυβέρνηση -γιατί το ακούσαμε και αυτό- δεν θα έβαζε τον κ. Γεωργαντά στη θέση του κ. Λιβανού, δεν θα ήταν στη θέση τους ο Αδ. Γεωργιάδης και η Ν. Κεραμέως που μέσα από τη δημόσια εκπαίδευση διαφημίζει την 'Ελληνική Αγωγή', δεν θα είχε προβεί σε 5 δισ. απευθείας αναθέσεων. Και δεν θα ήταν στη θέση του ο κ. Γεραπετρίτης που συνομιλούσε με έναν υπόδικο εκβιαστή», υποστήριξε σε συνέντευξη του ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Όμως, δεν ήταν μόνο ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επιτέθηκε με σφοδρότητα στο Μέγαρο Μαξίμου για τα όσα ειπώθηκαν ανάμεσα στους Δούκα-Λιβανό, καθώς όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τοποθετήθηκαν χθες σε Μέσα Ενημέρωσης, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως για τον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς, αντιπαραβάλλοντας το με την παραδοσιακά «φαύλη» Δεξιά, η οποία «δεν αγωνίζεται στο χώρο των ιδεών, αλλά προσκολλημένη στη παλιά νοοτροπία προτιμάει να εξαγοράζει τις ψυχές των ανθρώπων».

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αναφέρει πολλές φορές ότι η κυβέρνηση του ήταν η πιο «έντιμη κυβέρνηση όλων των εποχών», με την τελευταία να είναι στη συνέντευξη που παραχώρησε προ εικοσαημέρου στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα».

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, τόσο η Κουμουνδούρου θα προσπαθεί να αναδείξει τη διαφορά ήθους που τη χωρίζει από τη Νέα Δημοκρατία, σε μία προσπάθεια να κερδίσει τους ψηφοφόρους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.