ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας στη Βουλή: Έχετε εικόνα τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία;

Τσίπρας στη Βουλή: Έχετε εικόνα τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία;
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
Intime

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό από τον Αλέξη Τσίπρα για την ακρίβεια.

Τη διαφωνία του για την αποπομπή του κ. Λιβανού εξέφρασε χαριτολογώντας ο Αλέξης Τσιπρας στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή, στη συζήτηση του κατατεθέντος πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για τη χειραγώγηση των ΜΜΕ και των δημοσκοπήσεων.

«Θα ήθελα να εκφράσω την κάθετη διαφωνία μου για τον αποπεμφθέντα υπουργό κύριο Λιβανό, ο οποίος δεν αποπέμφθηκε για τα προβλήματα των αγροτών αλλά επειδή εξέφρασε μία κρίση για τις σακούλες με τα 100εύρα στην Ηλεία μετά τις φωτιές του 2007» είπε ο Αλέξης Τσιπρας και συμπλήρωσε: «Δεν μπορείς κύριε Λιβανέ να χαρακτηρίζεις τα κατοστάρικα και τα διχίλιαρα το 2007 εποποιία, προσβάλλεις την κυβέρνησή σου. Διότι αν ήταν εποποιία τότε, τι είναι τα 5 δισεκατομμύρια σε απευθείας αναθέσεις και σε κλειστούς διαγωνισμούς το 2022. Τι είναι τα δεκάδες εκατομμύρια της λίστας Πέτσα χωρίς κριτήρια σε μέσα μαζικής ενημέρωσης; Τι είναι οι χαριστικές ρυθμίσεις ιδιοκτητών μέσων ενημέρωσης;».

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για αδιαφάνεια στην κατανομή των χρημάτων στα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας και επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας: «Μοιράσατε με απόλυτη αδιαφάνεια τόσο δημόσιο χρήμα όλο αυτό το διάστημα και έχετε το θράσος να έρχεστε σήμερα και να λέτε στους πολίτες που δεν τολμούν να ανάψουν το air condition όταν κρυώνουν, που βλέπουν τους λογαριασμούς να υπερβαίνουν τις μηνιαίες αποδοχές τους, τις συντάξεις τους, τους μισθούς τους, τους λέτε ότι θα εκτραπούμε δημοσιονομικά. Γι’ αυτό δε στηρίζουμε. Αντί να μειώσετε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, αντί να μειώσετε το ΦΠΑ στα τρόφιμα, λέτε θα ξεφύγουμε δημοσιονομικά. Δυόμιση χρόνια τι κάνατε; Που τρώγατε από τα έτοιμα, της στρωμένης οικονομίας που σας αφήσαμε και από το λεγόμενο μαξιλάρι».

Επίθεση έκανε στην κυβέρνηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την οικονομική της πολιτική, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δίνει «παχυλούς μισθούς σε golden boys» αφήνοντας αβοήθητους τους πολίτες. «Τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν μπορούν να περάσουν το μήνα και δεν έχουν να πληρώσουν την ενέργεια, σπαταλάτε δεξιά και αριστερά στα δικά σας παιδιά, στις απευθείας αναθέσεις και δίνετε παχυλούς μισθούς σε golden boys στη δημόσια διοίκηση. Αυτά τα χρήματα που μοιράζετε από το κομπόδεμα των θέσεων του ελληνικού λαού, στα φερέφωνα στα επικοινωνιακά, αλλά και στους δικούς σας ανθρώπους, είναι χρήματα που στερήθηκαν οι γιατροί και οι νοσηλευτές που δούλευαν με αμείωτους ρυθμούς, υπερωρίες και απλήρωτες, χρήματα που στερήθηκαν οι οικογένειες των ανθρώπων που έψαχναν ένα κρεβάτι, χρήματα που στερήθηκε το ΕΣΥ, και ακριβώς επειδή τα στερήθηκε το ΕΣΥ, είμαστε σήμερα χειρότεροι στην Ευρώπη και χάσαμε άδικα συμπολίτες μας που θα μπορούσαμε να είχαμε σώσει». «Μετατρέψατε την εξεταστική επιτροπή σε νεκροταφείο αλήθειας. Με μονοκομματικό προεδρείο, αποκρύπτοντας έγγραφα. Φτάσαμε στο σημείο στην εξεταστική επιτροπή για τη λίστα Πέτσα, να αποκρύψετε τον ίδιο τον κύριο Πέτσα» είπε ο κ. Τσίπρας.

Νωρίτερα, έκανε ειδική μνεία και στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, υπογραμμίζοντας ότι σε επίσκεψη του στην Καστοριά σήμερα δέχτηκε την οργή του κόσμου. «Έχετε εικόνα τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία; Έχετε μιλήσει με τους επιχειρηματίες; Είμαστε στην πρώτη πεντάδα χωρών της ευρωπαϊκής ένωσης με την ακριβότερη τιμή βενζίνης. Είμαστε στις πέντε χώρες με την υψηλότερη τιμή και την ίδια στιγμή είμαστε στις τελευταίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά το μέσο εισόδημα και τον κατώτατο μισθό. Ακριβότεροι στο ρεύμα, στην βενζίνη, στα τρόφιμα, αλλά φθηνότεροι στους μισθούς. Αυτή είναι η εικόνα της χώρας. Πώς θα τα βγάλει πέρα κόσμος; Σας απασχολεί αυτό;» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βουλή Live: Οι ομιλίες για το πόρισμα της εξεταστικής για τα ΜΜΕ