ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου στο Newsbomb: Τώρα δεν σκεφτόμαστε είσοδο με rapid test για μη εμβολιασμένους στην εστίαση

Οικονόμου στο Newsbomb: Τώρα δεν σκεφτόμαστε είσοδο με rapid test για μη εμβολιασμένους στην εστίαση
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε από το Newsbomb.gr για το ενδεχόμενο να επιτραπεί είσοδος στην εστίαση με rapid test στους μη εμβολιασμένους
ΙΝΤΙΜΕ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε από το Newsbomb.gr για το ενδεχόμενο να επιτραπεί είσοδος στην εστίαση με rapid test στους μη εμβολιασμένους

Ανοιχτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, το ενδεχόμενο σε επόμενο στάδιο χαλάρωσης των μέτρων να επιτραπεί σε μη εμβολιασμένους η είσοδος στην εστίαση με rapid test, ερωτηθείς σχετικά από το Newsbomb.gr

«Ό,τι αποφασίζουμε για τη λειτουργία των χώρων και την πρόσβαση εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων, θα ανακοινώνεται» είπε αρχικά ο Γιάννης Οικονόμου και πρόσθεσε:

«Δεν υπάρχει πρόθεση αυτή την ώρα να υπάρχει διαχωρισμός στα προνόμια. Ισχύει τώρα το πιστοποιητικό με συγκεκριμένα προνόμια για συγκεκριμένους χώρους, εκεί είμαστε και εκεί θα συνεχίσουμε».

Υπενθυμίζεται ότι με δήλωσή του, την Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έκανε γνωστό ότι οι εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών έγιναν δεκτές από την κυβέρνηση και τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου.

Έτσι από το Σάββατο επιστρέφουν οι όρθιοι στη διασκέδαση, αυξάνεται η πληρότητα στα γήπεδα στο 50% και μειώνεται το ποσοστό τηλεργασίας.

Όπως υπενθύμισε ο κ. Οικονόμου κατά την ειαγωγική του τοποθέτηση «αποφασίστηκε, επίσης, η έναρξη -από την ημερομηνία έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης- ημερήσιων εκπαιδευτικών εκδρομών, διδακτικών και εκπαιδευτικών επισκέψεων, σχολικών περιπάτων».

Έτσι, σημείωσε ο κ. Οικονόμου, από την 1η Μαρτίου θα μπορούν να πραγματοποιούνται σχολικές εκδρομές ή επισκέψεις που περιλαμβάνουν και διανυκτέρευση. Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί και μαθητές που θα συμμετέχουν στις εκδρομές αυτές θα πραγματοποιούν rapid test 48 ώρες πριν την αναχώρηση, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα κάνουν τα απαιτούμενα εβδομαδιαία τεστ.

Πλεύρης: Μέχρι τα τέλη Μαρτίου πάμε σε άρση όλων των μέτρων

Εντωμεταξύ το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σημείωσε το μήνυμα που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη, όπως αυτό διατυπώθηκε στο συμβούλιο των υπουργών Υγείας της ΕΕ. ότι «μέχρι τα μέσα έως τέλη Μαρτίου πρέπει να αρθούν όλα τα περιοριστικά μέτρα σε συνδυασμό με τις πιέσεις στα επιμέρους εθνικά συστήματα υγείας αλλά χωρίς εφησυχασμό» επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που έχει μεταδώσει εδώ και ημέρες το Newsbomb.gr

«Άλλα όλοι οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το φθινόπωρο. Η συνολική εικόνα ότι δεν πρέπει να εφησυχάζει η Ευρώπη για το τέλος της πανδημίας αλλά να είναι προετοιμασμένη» έσπευσε να προσθέσει ο υπουργός Υγείας.

Όπως σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ «ακόμα και με το υπάρχον στέλεχος του κορονοϊού θεωρούν πολλοί ειδικοί ότι ακόμα και αν έχει την φυσιολογική κίνηση θα έχει μια ένταση μεγαλύτερη από τις απλές γρίπες».

Απαντώντας στο γιατί αποφασίστηκε άρση μέτρων, ο κ. Πλεύρης είπε ότι «αυτή τη στιγμή κάνουμε συνδυασμό της εμβολιαστικής κίνησης που έχουμε προωθήσει ακόμα και με σκληρά μέτρα στον ενήλικο πληθυσμό είμαστε άνω του 80%, στον συνολικό πληθυσμό στο 71%, ενώ από τους 680 έχουμε πέσει στους 480 όσον αφορά τους διασωληνωμένους και αντιστοίχως στο ισοζύγιο εισιτήρια-εξιτήρια ήταν 150 υπέρ των εξιτηρίων την Τετάρτη»

«Τα κρούσματα είχε πολύ μεγάλη αξία ως αριθμός όταν είχαμε το κύμα της πολύ νοσηρής μετάλλαξη Δέλτα. Στην μετάλλαξη Όμικρον η μεταδοτικότητα είναι σε τέτοιο βαθμό που οι ειδικοί μας λένε ότι υπάρχουν μέτρα που δεν μπορούν να την περιορίσουν. Τα 20.000 της Όμικρον προκαλούν μικρότερη πίεση σε σχέση με τα 6.000 της Δέλτα» πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πλεύρης: Μέχρι τα τέλη Μαρτίου πάμε σε άρση όλων των μέτρων – Δεν εφησυχάζουμε για το φθινόπωρο

Χαλαρώνουν τα μέτρα από το Σάββατο - «Καμπανάκι» Εξαδάκτυλου στο Newsbomb.gr για τις Απόκριες

Χαλάρωση μέτρων: Η κυβέρνηση είπε «ναι» στην εισήγηση των ειδικών - Τι ισχύει από το Σάββατο 19/2

Αποκλειστικό Newsbomb.gr - Πιστοποιητικό νόσησης: Τι θα ισχύει για όσους μολύνθηκαν δεύτερη φορά

Σχολικές εκδρομές: Με rapid test 48 ωρών - Τι αλλάζει από 1η Μαρτίου