ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Τα μέτρα ενίσχυσης που ανακοίνωσε για καύσιμα και φυσικό αέριο

Μέτρα για καύσιμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο
Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.
InTime / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τα μέτρα στήριξης που θα αφορούν το κομμάτι της ενέργειας εξήγγειλε κατά το διάγγελμά του την Τετάρτη (16/3), ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με  τρίμηνο πρόγραμμα σημαντικών πρόσθετων ενισχύσεων- Το πρωί της Πέμπτης η εξειδίκευση των παρεμβάσεων από τους αρμόδιους υπουργούς

Ο πρωθυπουργός αρχικά έκανε λόγο για μια από τις βαθύτερες γεωπολιτικές κρίσεις των τελευταίων δεκαετιών οι οποίες πλήττουν τόσο την Ελλάδα όσο και ολόκληρη την Ευρώπη, «με πρωτοφανή κύματα ακρίβειας που απειλούν την ευημερία όλων των κοινωνιών».

Η αύξηση των τιμών του ρεύματος και των καυσίμων είναι από τις συνέπειες της κρίσης που βιώνουμε και στην Ελλάδα, ανέφερε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι από το φθινόπωρο το κράτος καλύπτει μεγάλο μέρος των ανατιμήσεων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέχεια, μιλώντας για τις παρεμβάσεις στο φυσικό αέριο ανέφερε ότι μετά από την ελληνική πρόταση η Κομισιόν επεξεργάζεται παρεμβάσεις στη διαμόρφωση των χονδρικών τιμών, ενώ γνωστοποίησε ότι οι υπουργοί Οικονομικών, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης θα ανακοινώσουν ένα τρίμηνο πρόγραμμα σημαντικών πρόσθετων ενισχύσεων, το πρωί της Πέμπτης (17/3).

Τα μέτρα ύψους 1,1 δισ. τα οποία θα αφορούν 3,2 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες, με εισόδημα έως 30.000 ευρώ το χρόνο και θα στοχεύουν και την ενεργειακή κρίση με την μερική απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα και κάλυψη 180 λίτρων για την κίνηση των οχημάτων.

«Διεκδικούμε την ενεργειακή μας αυτάρκεια. Αυτό σημαίνει επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές, ξεπερνώντας κάθε γραφειοκρατικό εμπόδιο. Ανάπτυξη ηλεκτρικών διασυνδέσεων με κράτη όπως η Αίγυπτος. Μετατροπή της πατρίδας μας σε πύλη εισόδου υγροποιημένου φυσικού αερίου. Προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας και αντικατάστασης των παλαιών συσκευών. Και, ασφαλώς, αξιοποίηση των εθνικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου με οικονομικό ενδιαφέρον. Για το θέμα αυτό θα υπάρξουν σύντομα και νέες ανακοινώσεις», ανέφερε τέλος ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι ανακοινώσεις για την ακρίβεια - Μέτρα 1,1 δισ. ευρώ για 3,2 εκατ. πολίτες