Σύνοδος του Νότου - Μητσοτάκης: Χρειάζεται κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση

Τετραμερής σύσκεψη των χωρών του Νότου στη Ρώμη - Τι συζητήθηκε
Τετραμερής σύσκεψη των χωρών του Νότου στη Ρώμη
Οι τέσσερις πρωθυπουργοί συμφώνησαν ότι απαιτείται κοινή ευρωπαϊκή δράση για την ακρίβεια στην ενέργεια
AP
1'

Κοινή πεποίθηση είναι ότι απαιτείται κοινή ευρωπαϊκή απάντηση απέναντι στο κύμα ακρίβειας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την τετραμερή συνάντηση στη Ρώμη των Μάριο Ντράγκι, Πέδρο Σάντσεθ, Αντόνιο Κόστα και Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει να ανακατασκευάσει το μαιευτήριο της Μαριούπολης που χτυπήθηκε πριν από λίγες ημέρες από ρωσικά πυρά, ως μια μικρή ένδειξη έμπρακτης στήριξης στον ελληνισμό.

Αναφορικά με την συζήτηση που είχαν οι τέσσερις πρωθυπουργοί, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει δράσεις που θα προφυλάσσουν τις κοινωνίες τουλάχιστον ως το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία.

«Καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της μια τέτοια ενεργειακή κρίση, κανείς κρατικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να ανταπεξέλθει» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Συμφωνήσαμε ότι οι λύσεις δεν μπορεί να είναι μόνο εθνικές, πρέπει να υπάρξουν εναρμονισμένες ευρωπαϊκές παρεμβάσεις, ώστε να επανέλθουν οι τιμές στα φυσιολογικά επίπεδα».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή