ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: «Ναι» στις καταστατικές αλλαγές, στήριξη σε Τσίπρα

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: «Ναι» στις καταστατικές αλλαγές, στήριξη σε Τσίπρα
Οι σύνεδροι που ως τώρα έχουν λάβει τον λόγο, στην απόλυτη πλειοψηφία τους τάσσονται υπέρ των αλλαγών
INTIME

Τροπολογία-απάντηση στην εισήγηση Τσίπρα ετοιμάζει η «Ομπρέλα»

Μαζική στήριξη των προτάσεων του Αλέξη Τσίπρα για τις αλλαγές στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες θα οδηγήσουν στην εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τα μέλη του κόμματος, δείχνουν οι ως τώρα τοποθετήσεις των ομιλητών στη δεύτερη ημέρα των εργασιών του 3ου Συνεδρίου του κόμματος.

Ήταν σαφές από το αποτέλεσμα των εκλογών για την ανάδειξη Συνέδρων πως η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα θα υπερψηφίζονταν σαρωτικά. Αν και η ψηφοφορία επί των προτάσεων για τον τρόπο εκλογής προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθούν το βράδυ του Σαββάτου, το σώμα δείχνει από τώρα τις διαθέσεις του.

Οι σύνεδροι που ως τώρα έχουν λάβει τον λόγο, στην απόλυτη πλειοψηφία τους τάσσονται υπέρ των αλλαγών, καθώς εκτιμούν ότι έτσι τα μέλη θα έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή στις αποφάσεις του κόμματος και με αυτό τον τρόπο θα περάσουν σε μία νέα, ακόμα πιο πλατιά δημοκρατική φάση.

Πάντως, η «Ομπρέλα», δηλαδή η ομάδα που αποτελείται από τη συμμαχία των «53+» του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της «Παλιάς Φρουράς», τους Νίκο Φίλη, Νίκο Βούτση, Δημήτρη Βίτσα, Πάνο Σκουρλέτη και Δημήτρη Παπαδημούλη, ετοιμάζει σύμφωνα με πληροφορίες να καταθέσει τροπολογία-απάντηση στην εισήγηση Τσίπρα, έτσι ώστε το Συνέδριο να παραμείνει το όργανο εκείνο που θα εκλέγει αρχηγό και όργανα.

Πάντως, δύσκολα η πρόταση αυτή θα καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από το 25% των ψήφων των συνέδρων, που ως τώρα φαίνεται να στηρίζουν τις αλλαγές που εισηγείται ο αρχηγός τους.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Αέρας ανανέωσης και αντεπίθεσης - Τα χαμόγελα επιστρέφουν στην Κουμουνδούρου