ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Η αποθέωση του Πολάκη, που «στόλισε» τους πάντες

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Η αποθέωση του Πολάκη, που «στόλισε» τους πάντες
Σε υψηλούς τόνους η τοποθέτηση Πολάκη
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε εμμέσως στον Ευκλείδη Τσακαλώτο

Η τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη, ήταν, ίσως, εκείνη που οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι στο κλειστό του Τάε Κβο Ντο περίμεναν με ανυπομονησία. Ο κρητικός βουλευτής είπε πολλά, επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον της κυβέρνησης, ενώ «στόλισε» και αρκετούς από τους συντρόφους του – χωρίς να τους κατονομάζει – ανεξάρτητα της τάσης στην οποία ανήκουν.

Όμως, αυτά περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Το γεγονός που αξίζει να συγκρατηθεί είναι η αποθεωτική υποδοχή της οποίας έτυχε από τα μέλη του κόμματος, που την ώρα της ανακοίνωσης του ονόματος του από το προεδρείο, τον καταχειροκροτήσαν, ανεμίζοντας ακόμα και τις σημαίες που κρατούσαν.

Τα χειροκροτήματα, φυσικά, συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, εκεί όπου αρκετοί σύνεδροι σηκώθηκαν από τις θέσεις τους, φωνάζοντας «πες τα Πολάκη». Η εκδηλώσεις «λατρείας» προς το πρόσωπο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, δείχνουν την ισχυρή σύνδεση του με τη κομματική βάση, η οποία και έχει ενισχυθεί εξαιτίας του ότι συχνά, πυκνά μετατρέπεται σε στόχο της κυβέρνησης.

Ο Παύλος Πολάκης, πάντως, επιτέθηκε εμμέσως στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι δεν γίνεται να υπηρετούν ένα αριστερό ριζοσπαστικό σχέδιο πρόσωπα που λένε ότι υπάρχουν δημοσιονομικοί κανόνες και όρια, τα οποία θα πρέπει να γίνουν σεβαστά. Επίσης, δεν άφησε στο απυρόβλητο στελέχη από το στενό περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας αλλαγές στην ηγετική ομάδα.

Τέλος, επιτέθηκε στους «άχρηστους» της κυβέρνησης που «έφαγαν» 7.5 δις σε απευθείας αναθέσεις, σημειώνοντας ότι θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να κρατικοποιήσει μία ή δύο συστημικές τράπεζες όταν έρθει ξανά στην εξουσία, για να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα του.

Διαβάστε επίσης:

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: «Ναι» στις καταστατικές αλλαγές, στήριξη σε Τσίπρα