ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι δεσμεύσεις του Αντώνη Σαμαρά για ασφάλεια και λαθρομετανάστευση

Οι δεσμεύσεις του Αντώνη Σαμαρά για ασφάλεια και λαθρομετανάστευση

«Όσοι έχετε την ίδια “εμμονή”, όσοι βάζετε την Ελλάδα πάνω απ’ όλα, ελάτε να τα αλλάξουμε όλα!» τόνισε στο Ζάππειο, ο Αντώνης Σαμαράς, δηλώνοντας βέβαιος πως «το στοίχημα θα το κερδίσουμε»!

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε με έμφαση ότι οι αλλαγές στη νοοτροπία έχουν ήδη γίνει και δεν χρειάζεται να έρθει η 7ηΜαϊου.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε:

  • Στο ζήτημα του ασύλου, λέγοντας πως η Αριστερά το προστάτευε και πως όταν η ΝΔ έβαλε στο τραπέζι το θέμα της άρσης του, η κοινωνία έδειξε να το επικροτεί. Επανέλαβε τη δέσμευση μετά την 6ηΜαϊου να εφαρμοστεί ο νόμος.
  • Για τη λαθρομετανάστευση, κατήγγειλε την Αριστερά, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, δεσμευόμενος να καταργήσει το νόμο Ραγκούση.
  • Στο θέμα της ασφάλειας, σημείωσε πως κάποιοι μιλούσαν για θέματα δεξιάς ατζέντας. «Η κοινωνία βράζει. Στις γειτονιές βασιλεύει ο τρόμος», παρατήρησε..

«Εμείς βάλαμε την ατζέντα. Η Αριστερά περιορίζεται τώρα να σιωπά ή έστω να μουρμουρά», πρόσθεσε, καταγγέλλοντας ακόμη:

  • την «επαναστατική γυμναστική», που έκανε τόσο μεγάλο κακό στην οικονομία των πόλεων
  • στο πλήγμα κατά του τουρισμού από κομματικούς στρατούς.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς εξήγησε πως η κοινωνική δικαιοσύνη και η ασφάλεια πάνε μαζί, τασσόμενος υπέρ της σύνθεσης. «Είμαι αντίθετος με τις εμμονές της Αριστεράς. Όχι με τους ανθρώπους της», ξεκαθάρισε, υπογραμμίζοντας πως και οι άνθρωποι της Αριστεράς είναι Έλληνες με τα ίδια προβλήματα στην καθημερινότητά τους.

«Θα προσπαθήσουμε να ενώσουμε τους έλληνες», σημείωσε, λέγοντας για ακόμη μια φορά πως δεν υπάρχουν απαγορευμένες έννοιες όπως θεωρούσαν κάποιοι μιλώντας για Ανταγωνιστικότητα, Ανάπτυξη αλλά και την Πατρίδα.

ΝΑΙ στις κάμερες Ασφαλείας – ΝΑΙ στις υδροφόρες

Σχετικά με την αντιμετώπιση των διαμαρτυριών, τάχθηκε υπέρ της χρήσης υδροφόρων για να καταστέλλεται η βία στις διαδηλώσεις. Υποστήριξε τη χρήση των καμερών Ασφαλείας, νομοθετώντας ώστε να θεωρούνται τα ντοκουμέντα τους επαρκή τεκμήρια για βανδαλισμούς, με εμπρησμούς και τρομοκρατία κλπ. Ξεκαθάρισε μάλιστα πως οι κάμερες στους δημόσιους χώρους δεν παραβιάζουν τον ιδιωτικό βίο.

Να αναπνεύσουν τα πανεπιστήμια

«Η τρομοκρατία και η αλητεία δεν ξεχωρίζουν Αριστερούς, Δεξιού ή Κεντρώους», σημείωσε, υποσχόμενος να εφαρμοστούν οι νόμοι και «να καθαρίσουν τα πανεπιστήμια».

Αποσυμφόρηση των Φυλακών

Ο κ. Σαμαράς έθιξε το ζήτημα αποσυμφόρησης των φυλακών, δεσμευόμενος για:

  • δημιουργία νέων σωφρονιστικών καταστημάτων, που είναι ήδη έτοιμα και δεν λειτουργούν
  • απέλαση των αλλοδαπών, που δεν φέρουν νόμιμα έγγραφα
  • θέσπιση διακρατικών συμφωνιών με τις χώρες προέλευση.
  • άμεση λήψη διπλωματικών πρωτοβουλιών

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναγνώρισε, πάντως, προβλήματα που μπορεί να προκύψουν με χώρες, όπως η Παλαιστίνη.

Αντιμετώπιση της Λαθρομετανάστευσης

Περιέγραψε το μέγεθος του προβλήματος, λέγοντας πως από τις αρχές του χρόνου, μόνο από τον νομό Έβρου έχουν περάσει τα σύνορα 12.000 λαθρομετανάστες.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος πρότεινε:

  • Την κατάργηση του νόμου Ραγκούση
  • Ολοκλήρωση των έργων προστασίας των συνόρων
  • Δημιουργία χώρων φιλοξενίας λαθρομεταναστών έξω από τον αστικό ιστό, με πόρους από την Ευρώπη και με ανταλλάγματα στις τοπικές κοινωνίες με παράλληλη απέλαση σε τέσσερις μήνες.
  • Απλοποίηση και επιτάχυνση διαδικασίας εκδίκασης του ασύλου
  • Κοινή Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία με ευρωπαίους εταίρους
  • Παραμονή ευρωπαϊκών δυνάμεων στα ελληνικά σύνορα
  • Αναθεώρηση Δουβλίνου ΙΙ
  • Αστικές και ποινικές ευθύνες σε όποιον νοικιάζει σπίτι σε μετανάστες που δεν έχουν χαρτιά.

ΟΧΙ στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών

«Δεν είναι λύση η νομιμοποίηση των ναρκωτικών. Είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τον χρήστη από το βαποράκι», είπε, εξηγώντας πως λύση είναι η αποκατάσταση, η θεραπεία και η επανένταξη στην κοινωνία.

«Τα στέκια τα δημόσια θα φύγουν από την πόλη», είπε ακόμη, μιλώντας για την αντιμετώπιση της εικόνα που βλέπει ο καθένας μας σε πάρκα και δημόσιους χώρους.

Αποκατάσταση των αδικιών

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για αποκατάσταση των αδικιών, αναφερόμενος στην τάξη των «κακοπληρωμένων αστυνομικών», σημειώνοντας πως τα ειδικά μισθολόγια πρέπει να αποκατασταθούν, με ισοδύναμα μέτρα και πως οι αστυνομικοί πρέπει να αποδεσμευθούν από εργασίες γραμματειακής υποστήριξης για να ριχθούν στο καθήκον.

Αναφέρθηκε ακόμη με θερμά λόγια στα στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων και τόνισε πως δεν πρέπει να αλλάξει το μισθολόγιο των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δικαιοσύνη ως προϋπόθεση Ανάπτυξης

Ο αρχηγός της ΝΔ, ανέπτυξε σχέδιο της ΝΔ για επίσπευση της απονομής δικαιοσύνης, ώστε να ενδυναμωθεί το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες και να σταματήσουν να ενθαρρύνονται οι παράνομοι.

Πρότεινε ακόμη, την ενοποίηση των δικαστηρίων, τον τριπλασιασμό του παραβόλου ώστε να αποθαρρύνονται οι δικομανείς και να ενθαρρύνονται οι εξωδικαστικοί συμβιβασμοί.

Μίλησε ακόμη για αλλαγή όλου του πλαισίου, ώστε να πάψουν να έχουν ασυλία οι βουλευτές, να αλλάξει ο νόμος για την ευθύνη των υπουργών, να μπει τέρμα στις μαύρες λιμουζίνες και στα ειδικά προνόμια, να ελεγχθεί το «Πόθεν Έσχες» όσων υπηρέτησαν το δημόσιο από τη μεταπολίτευση έως σήμερα, καθώς όπως είπε η δικαιοσύνη σε ένα κράτος αποτελεί προϋπόθεση της Ανάπτυξης.