ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διχαστικές δηλώσεις Μπακογιάννη για «αντιεμβολιαστές» και «φιλορώσους»

Διχαστικές δηλώσεις Μπακογιάννη για «αντιεμβολιαστές» και «φιλορώσους»
Συμμερίζεται άραγε τους «αφορισμούς» Μπακογιάννη η ηγεσία του κόμματός της;

Άσκοπη, διχαστική και αφοριστική χαρακτηρίζουν τη σημερινή τοποθέτηση Μπακογιάννη «γαλάζια» στελέχη

Σε διχαστικές δηλώσεις που ενσπείρουν το ζιζάνιο του διχασμού και των διλημμάτων προχώρησε σήμερα η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Εν μέσω της ενεργειακής κρίσης που έχει φέρει τα νοικοκυριά σε αδιέξοδο και με τις τουρκικές προκλήσεις να χτυπούν κόκκινο και την ομόνοια και τη σύμπνοια να αποτελούν αδήριτη ανάγκη η κ. Μπακογιάννη προχώρησε σε απαράδεκτους διαχωρισμούς πολιτών που μόνο καλές υπηρεσίες δεν προσφέρουν στον τόπο και την παράταξή της.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κ. Μπακογιάννη και απαντώντας σε ερώτηση για το αν η ΝΔ προσβλέπει σε κυβέρνηση συνεργασίας, ανέφερε ότι «δεν είναι δική μας απόφαση, αλλά του ελληνικού λαού. Αν τα καταφέραμε μέσα στις απανωτές κρίσεις, η ΝΔ είναι 100% η καλύτερη λύση. Αν ο ελληνικός λαός δε θέλει, θα προχωρήσουμε όπως το σύνταγμα και οι νόμοι ορίζουν».

Και ατυχώς σημείωσε ότι «δε νομίζω ότι θα πάει εύκολα το χέρι αλλού. Οι άνθρωποι της παράταξης μας είναι νοικοκυραίοι και δε μιλάω για τους ψεκασμένους αντιεμβολιαστές και φιλορώσους».

Στη συγκεκριμένη δύσκολη συγκυρία άραγε ποιον εξυπηρετεί ο διαχωρισμός των πολιτών σε «ορθώς σκεπτόμενους» και «αναθέματα»;. Γιατί όποιος έχει αντίθετη άποψη αυτομάτως παύει να είναι...νοικοκυραίος;

Γιατί πρέπει να μπουν στο περιθώριο της ΝΔ πολίτες που σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η πανδημία, που κόστισε και στη χώρα μας χιλιάδες νεκρούς, έχουν μια διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων και εκφράζουν μια διαφορετική άποψη;

Από πότε η διαφορετική γνώμη είναι κατακριτέα από μια φιλελεύθερη παράταξη που υπερασπίζεται την ελευθερία λόγου και άποψης;

Συμμερίζεται άραγε τους «αφορισμούς» Μπακογιάννη η ηγεσία του κόμματός της; Αλλά ακόμη και στην περίπτωση που οι «κατακριτέες» απόψεις δεν συνάδουν με τη ΝΔ λύση είναι να τις θέσεις στο περιθώριο ή μέσω της πειθούς να επιχειρήσεις να τις «επαναφέρεις στο σωστό δρόμο».

Αυτός είναι και ο προβληματισμός που εξέφρασαν σε συζητήσεις τους «γαλάζια» στελέχη που θεωρούν άσκοπη, διχαστική και αφοριστική τη σημερινή τοποθέτηση Μπακογιάννη ειδικότερα δε στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία για την κυβέρνηση.