ΠΟΛΙΤΙΚΗ

14ο Συνέδριο ΝΔ: Τα μηνύματα Μητσοτάκη εντός και εκτός παράταξης και το προεκλογικό άρωμα

14ο Συνέδριο ΝΔ: Τα μηνύματα Μητσοτάκη εντός και εκτός παράταξης και το προεκλογικό άρωμα
Η Νέα Δημοκρατία της Ελλάδας είναι το ισχυρότερο κεντροδεξιό κόμμα της Ευρώπης υποστήριξε ο πρωθυπουργός
Intime News

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε τον οδικό χάρτη πάνω στον οποίο θα κινηθεί πολιτικά η ΝΔ και ξεκαθάρισε ότι το 14ο συνέδριο είναι «συνέδριο δράσης που θα χτίσει τη νέα κυβερνητική τετραετία» - Η Νέα Δημοκρατία της Ελλάδας είναι το ισχυρότερο κεντροδεξιό κόμμα της Ευρώπης υποστήριξε ο πρωθυπουργός και έστειλε πολλαπλά μηνύματα στα στελέχη της ΝΔ, αλλά και στους πολιτικούς του αντιπάλους

Αν και ο πρωθυπουργός επιμένει και διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, η ομιλία του στην έναρξη του 14ου συνεδρίου της ΝΔ είχε έντονα προεκλογικό χαρακτήρα.

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι το 14ο συνέδριο είναι «συνέδριο συσπείρωσης» και ευχαρίστησε όλους τους αρχηγούς της ΝΔ με ειδικές αναφορές στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στον Αντώνη Σαμαρά και στον Κώστα Καραμανλή. Γύρισε ακόμα πιο πίσω το ρολόι της Ιστορίας με αναφορές και σε αυτούς που έφυγαν: Στον Μιλτιάδη Έβερτ, στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, στον Ευάγγελο Αβέρωφ, στον Γιώργο Ράλλη, αλλά και βεβαίως στον ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ο πρωθυπουργός έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα για τη νέα τετραετία της ΝΔ λέγοντας ότι πρόκειται για: «Συνέδριο δράσης που θα χτίσει τη νέα κυβερνητική τετραετία». Επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι τα διλήμματα δεξιά – αριστερά έχουν ξεθωριάσει και η ΝΔ είναι η μεγάλη λαϊκή παράταξη και γίνεται μια γέφυρα που ενώνει. «Η Νέα Δημοκρατία της Ελλάδας είναι το ισχυρότερο κεντροδεξιό κόμμα της Ευρώπης», ανάφερε χαρακτηριστικά και ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος ένταση της προσπάθειας καθώς δεν υπάρχει κυβέρνηση χωρίς κόμμα και κόμμα μακριά από την κοινωνία.

Δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτό. Έστειλε και ένα μήνυμα / προειδοποίηση στα στελέχη της παράταξης. Ζήτησε από όλους να είναι προσεκτικοί και να αποφύγουν την έπαρση και τον παραγοντισμό. Να αφουγκράζονται και να ακούν την κοινωνία και τη βάση και να παραδέχονται τις αστοχίες. «Εχθρός μας είναι ο κυβερνητισμός, η έπαρση και ο παραγοντισμός. Οι τέσσερις λέξεις «το είπαμε το κάναμε» είναι το σύνθημα μας και η παρακαταθήκη μας καθώς υπηρετούμε όλους τους Έλληνες» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έκανε έναν εκτενή απολογισμό του κυβερνητικού έργου υπογραμμίζοντας ότι έγιναν πολλά μέσα σε 33 μήνες κυβερνητικής θητείας της ΝΔ. Τα απαρίθμησε ένα προς ένα, από τα ζητήματα της εθνικής ασφάλειας, μέχρι τον εκσυγχρονισμό του κράτους, τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία και στην Υγεία, τις φοροελαφρύνσεις και τα επιδόματα που δόθηκαν λόγω πανδημίας και φυσικών καταστροφών, ενώ έκανε και μεγάλη αναφορά στις επιδοτήσεις του ρεύματος και της ενέργειας.

Σε πολιτικό επίπεδο αξίζει να σταθούμε στην τελευταία του λέξη με την οποία τόνισε τα εξής: «Δηλώνω παρών στο μέλλον της χώρας για την Ελλάδα που μας αξίζει» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω στη μιζέρια και στο βούρκο. «Όσο και εάν κάποιοι παλεύουν, ο δρόμος δεν γυρίζει πίσω» σημείωσε και προσπάθησε να δώσει ένα πιο οικουμενικό χαρακτήρα στο συνέδριο ξεπερνώντας τα στενά κομματικά όρια: «Είμαστε η ΝΔ όλων των Ελλήνων και όλης της Ελλάδος».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέδεσε την έννοια της αυτοδυναμίας της Ελλάδας με τη νίκη της ΝΔ και είπε ότι το σύνθημα του 14ου Συνεδρίου είναι το «Δίπλα σε κάθε Πολίτη» και αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει. Ότι οι πολιτικές της κυβέρνησής του έχουν ξεκάθαρο κοινωνικό πρόσημο. Τα συνθήματα «το είπαμε το κάναμε» και το «δίπλα στον κάθε πολίτη» είναι ο οδηγός μας και «υπηρετούμε όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως του τι ψήφισαν». «Οι περισσότεροι Έλληνες αναγνωρίζουν ότι όταν χρειάστηκε το κράτος στάθηκε δίπλα τους, εκτιμούν πως φυλάξαμε τα σύνορα μας και κάναμε πιο ισχυρή την Ελλάδα και χαίρονται γιατί το ψηφιακό κράτος κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη και γιατί πληρώνουν λιγότερους φόρους και λιγότερες εισφορές. Ωστόσο οι Έλληνες απαιτούν να γίνουμε καλύτεροι. Να κάνουμε λοιπόν τον απολογισμό του έργου μας με σεμνότητα, μας περιμένουν καλύτερες ημέρες και ενωμένοι θα τα καταφέρουμε γιατί είμαστε λαός προκομμένος και μεθοδικός. Η δημοκρατία μας πιο ανθεκτική και η κοινωνία μας πιο ώριμη», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.