ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εις το όνομα του… ΠΑΣΟΚ – Στις κάλπες τα μέλη του ΚΙΝΑΛ

Εις το όνομα του… ΠΑΣΟΚ – Στις κάλπες τα μέλη του ΚΙΝΑΛ
Είναι δεδομένο πως ένα μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων θα επιλέξει την επιστροφή του ακρωνυμίου που σφράγισε μία ολόκληρη εποχή, στον τίτλο του κόμματος

Τα μέλη του Κινήματος ψηφίζουν για το νέο όνομα

Αντιπροσώπους για το Συνέδριο. Προεδρεία νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων. Αλλά κυρίως για το νέο όνομα του κόμματος καλούνται να ψηφίσουν, σήμερα, τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής, σε μία διαδικασία που αποτελεί επί της ουσίας τα «προεόρτια» ενόψει του τριημέρου Συνεδρίου της παράταξης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 ως και τις 22 Μαΐου.

Το πως θα αποκαλείται το ΚΙΝΑΛ από Δευτέρα, θα το αποφασίσει η οργανωμένη του βάση. Η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ, επισήμως, στην καθημερινότητα μας μοιάζει πολύ πιθανή. «Κίνημα Αλλαγής, σκέτο ή «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγή»;

Αυτό είναι το ερώτημα που τέθηκε από την ηγεσία στην κάλπη – ένα «δημοψήφισμα» το οποίο ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε υποσχεθεί ότι θα προχωρήσει, πριν ακόμα εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος.

Είναι δεδομένο πως ένα μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων θα επιλέξει την επιστροφή του ακρωνυμίου που σφράγισε μία ολόκληρη εποχή, στον τίτλο του κόμματος. Αν τελικά θα είναι και πλειοψηφική αυτή η τάση, δεν μπορεί κανένας να το γνωρίζει από πριν. Φαντάζει δύσκολο, πάντως, να ηττηθεί μία πρόταση που περιλαμβάνει το «ΠΑΣΟΚ», καθώς ξυπνάει μνήμες από το ένδοξο παρελθόν, κυρίως στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας

Ωστόσο, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, οι πολιτικές επιλογές που χαράζει η παράταξη υπό την ηγεσία Νίκου Ανδρουλάκη δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί, παρά τις πιέσεις που υφίσταται από τα δεξιά και από τα αριστερά του.

«Η αυτόνομη πορεία του κόμματος δεν αμφισβητείται από κανέναν», σχολίασαν στο Newsbomb.gr ορισμένα εκ των κορυφαίων στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη.

Πάντως, μπορεί στην ειδησεογραφία οι εκλογές συνέδρων και τοπικών οργανώσεων να περνάνε σε δεύτερη μοίρα, αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν ισχύει για τους «βαρόνους» του κόμματος που επιθυμούν να καταγράψουν δυνάμεις ενόψει Συνεδρίου, έτσι ώστε να μπορούν να έχουν λόγο στις κρίσιμες αποφάσεις που ενδεχομένως να κληθεί να λάβει η παράταξη στο εγγύς μέλλον.

Διαβάστε επίσης:

«Αρρυθμία» προκαλεί στο ΚΙΝΑΛ η ψηφοφορία για την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ