ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «μαζεύει» ο Τσίπρας για τον Καμμένο

Τα «μαζεύει» ο Τσίπρας για τον Καμμένο

Σε αναδίπλωση υποχρεώθηκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την πρότασή του για κυβέρνηση της Αριστεράς με την ψήφο ανοχής του Πάνου Καμμένου.

Η δήλωση του κ. Τσίπρα, ότι δεν θα έλεγε «όχι» στη στήριξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και υπόγειες «γκρίνιες» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως εκ τούτου, ο κ. Τσίπρας, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, διευκρίνισε ότι είναι αδύνατη η οποιαδήποτε συνεργασία με κόμματα με τα οποία υπάρχουν εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές και ιδεολογικές αφετηρίες. Μάλιστα, από την Αλεξανδρούπολη, όπου και βρέθηκε, εξήγησε ότι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ λάβει διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «θα απευθυνθεί στις δυνάμεις της Αριστεράς» και θα διεκδικήσει ψήφο εμπιστοσύνης «για να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και να ακυρώσει το μνημόνιο της καταστροφής».

Ν. Μαρκάτος: Ναι στη συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

Κι ενώ η Κουμουνδούρου προσπαθεί να διαλύσει τις αντιδράσεις, εντύπωση προκαλεί η δήλωση του υποψηφίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νίκου Μαρκάτου για το ζήτημα. Μιλώντας στον ρ/σ «Real 97.8», ο κ. Μαρκάτος τάχθηκε θετικά στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ερχόμενος σε αντίθεση με τον Πάνο Καμμένο, που διεμήνυσε λίγες ώρες νωρίτερα ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανένα κόμμα ακόμη και εάν αυτό ανήκει στις λεγόμενες «αντιμνημονιακές δυνάμεις».