ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Θα σπάσουμε τα κατεστημένα του χθες

Σαμαράς: Θα σπάσουμε τα κατεστημένα του χθες

Απέρριψε κατηγορηματικά τα σενάρια για συγκυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ, ζητώντας ισχυρή κυβέρνηση ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.

Κατά τη διάρκεια συνάντησής του με νέους επαγγελματίες, επιστήμονες και ανέργους, ο κ. Σαμαράς ζήτησε «να σπάσουμε τα κατεστημένα του χθες και να προχωρήσουμε σε νέες λύσεις, με μια πολιτική που να αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες.

«Το ζητούμενο είναι να αγκαλιάσουμε όλους τους πολίτες για να γίνει ορμητικό το ποτάμι που θα μας πάει στην ανάπτυξη», σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

«Δεν θα κάτσω στη θέση του πρωθυπουργού, χωρίς να είμαι πρωθυπουργός, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ, εκφράζοντας αμφιβολίες για το κατά πόσο μπορούν να αποδώσουν οι συνεργασίες μετά τις εκλογές.

«Το '89 ήμουν υπουργός Οικονομικών, το '90 υπουργός Εξωτερικών, και ήμουν κάτω από συμμαχική κυβέρνηση, δεν δούλεψε, κανείς δεν συμφωνούσε με τον άλλο» τόνισε ο κ. Σαμαράς εκφράζοντας αμφιβολίες για το κατά πόσο θα μπορούσε να υπάρξει συναίνεση.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, λέγοντας ότι δεν έχουν ιδεολογία και κοινή γραμμή αλλά μοναδικό στόχο «να ροκανίσουν την αυτοδυναμία της ΝΔ».

Στο στόχαστρο του κ. Σαμαρά μπήκε και πάλι η Χρυσή Αυγή κατηγορώντας την ότι αποτελεί την ιδεολογική προέκταση του ναζισμού.

«Προσπαθούν να περάσουν στον κόσμο ότι δεν έχουν παρελθόν δεν έχουν ιδεολογία, μόνο αυγή δεν είναι. Είναι η ιδεολογική προέκταση του ναζισμού, χαιρετούν ναζιστικά και οι Ναζί ήταν εκείνοι οι Γερμανοί που επέβαλαν την κατοχή στους Έλληνες, τη χειρότερη πείνα» δήλωσε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως αυτό που επιδιώκουν είναι να διχάσουν τους Έλληνες.