ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΕΙ: Ιδεολογική διαμάχη και πολιτική ένταση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ

ΑΕΙ: Ιδεολογική διαμάχη και πολιτική ένταση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ
ΑΕΙ: Ιδεολογική διαμάχη και πολιτική ένταση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ
Φωτογραφία αρχείου

Παρά τα συνεχή επεισόδια και τους βανδαλισμούς στο ΑΠΘ η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να μην κάνει πίσω στις αλλαγές που προωθεί για τα ελληνικά πανεπιστήμια - Ο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει ψηλά το θέμα ως κύριο χαρτί της αντιπολιτευτικής του τακτικής

Η πόλωση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι σφοδρή αν και στην κυβέρνηση προσπαθούν να ιδεολογικοποιήσουν το θέμα κάνοντας λόγω για «Ιδεολογική μάχη», χωρίς να μένουν μόνο στα επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών.

Ο πρωθυπουργός επιχειρεί να φέρει τον Αλέξη Τσίπρα στο δίλημμα «είστε με τη γνώση ή με τις βαριοπούλες;». «Όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να τοποθετηθούν με ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και τους νέους ανθρώπους: Είναι υπέρ της ασφάλειας, της ελευθερίας στα πανεπιστήμια ή υπέρ της διάλυσης και των καταστροφών από τους μπαχαλάκηδες;», λένε από την Πειραιώς που προτιμούν να προβάλουν την κοινωνική διάσταση του θέματος και τη δυσφορία της κοινής γνώμης κατά των «μπαχαλάκηδων» μέσα κι έξω από τα πανεπιστήμια.

Από την άλλη μεριά στην Κουμουνδούρου βάζουν το όλο ζήτημα σε πολιτικές διαστάσεις και βλέπουν πρόσφορο πεδίο αντιπολιτευτικής ρητορικής και προσέγγισης στην εκλογική δεξαμενή της νεολαίας και κάνουν focus στην αποκαλούμενη «κρατική βία» των δυνάμεων καταστολής. «Ο Μητσοτάκης χάραξε τον δρόμο της κλιμάκωσης της βίας στα πανεπιστήμια», υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι τα επεισόδια για τη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ θυμίζουν εποχές εκκαθαριστικών επιχειρήσεων της αστυνομίας στην Τουρκία, τη Λατινική Αμερική και αλλού.

Σε κάθε περίπτωση η αντιπαράθεση θα φουντώσει ακόμα περισσότερο με τη λειτουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας και με δεδομένη την πρόθεση της κυβέρνησης να μην κάνει ούτε βήμα πίσω στο καθάρισμα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από φαινόμενα ανομίας και βανδαλισμών.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων