ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε διάταξη εκλογών - Ο νέος «πρωινός καφές» του Τσίπρα

Αλέξης Τσίπρας
Σήμερα θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η νέα Πολιτική Γραμματεία του κόμματος
Intime News

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε σχεδιασμό «μάχης»

Να κλίσει οριστικά όλα τα εσωκομματικά ζητήματα, έτσι ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να μπει ενωμένος και με τον καλύτερο δυνατό καταμερισμό δυνάμεων στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, επιθυμεί ο Αλέξης Τσίπρας, ενόψει του «καυτού» -και πιθανότατα προεκλογικού- καλοκαιριού.

Σήμερα θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η νέα Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, με τον πρόεδρο να επιλέγει τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν τον καθημερινό «πρωινό καφέ», δηλαδή το μικρό καθημερινό καθοδηγητικό όργανο.

Ο αιφνιδιασμός που επεφύλαξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προς όλες τις πτέρυγες του κόμματος, την Κυριακή, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ανήκει πλέον στο παρελθόν. Το μήνυμα που έστειλε προς τις φράξιες, ήταν σαφές. Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, χωρίς νικητές και ηττημένους από τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές.

Όπως όλα δείχνουν, το μήνυμα ελήφθη από όλους. Οι επιλογές του εγκρίθηκαν συντριπτικά. Από εδώ και εμπρός, το μόνο που έχει σημασία είναι το πως θα επιτευχθεί η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού και των δημοσκοπικών προβλέψεων, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ρεύμα νίκης υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην Κουμουνδούρου, άλλωστε, πιστεύουν εδώ και αρκετό καιρό ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Η βασική εκτίμηση των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Επομένως, χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε σχεδιασμό «μάχης». Η αρχή θα γίνει σήμερα κιόλας, με τη δημιουργία του καινούργιου διευθυντηρίου του κόμματος. Το ποιοι θα το αποτελούν, θα το ανακοινώσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Γραμματείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον «πρωινό καφέ» που θα συντονίζει την καθημερινή δράση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συμμετέχουν η νέα γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Ράνια Σβίγκου, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος -που θα παραμείνει εκπρόσωπος Τύπου, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Επίσης, θα συμμετέχουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πάνος Σκουρλέτης και Γιάννης Ραγκούσης -ενδεχομένως εναλλάξ, ανάλογα με τις κοινοβουλευτικές ανάγκες που θα προκύπτουν- και τρία, τέσσερα ακόμα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινώσει αύριο ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχετικές ειδήσεις