ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Γαλάζιο φακέλωμα» σε Καμμένο και Αριστερά

«Γαλάζιο φακέλωμα» σε Καμμένο και Αριστερά

Το αρχείο της επιστράτευσε χθες η ΝΔ, προκειμένου να εξαπολύσει σκληρή επίθεση στους Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά και στα κόμματα της Αριστεράς.

Όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης, προφανής στόχος της Συγγρού είναι η συσπείρωση, η οποία θα επιτευχθεί είτε ανακόπτοντας περεταίρω διαρροές, είτε προσελκύοντας τους αναποφάσιστούς –που ακόμη μοιάζουν να είναι αρκετοί- είτε τέλος, αποτρέποντας μερίδα των οργισμένων παραδοσιακών ψηφοφόρων του κόμματος, από τη στήριξη άλλων δυνάμεων.

Με ένα non paper που κυκλοφόρησε χθες, η ΝΔ επιχείρησε να «ξεσκεπάσει» το κόμμα του Πάνου Καμμένου, με αφορμή δηλώσεις του ίδιου για την Παιδεία αλλά και του υποψηφίου Ευβοίας του κόμματος Κώστα Μαρκόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για συνεργασία ακόμα και με το ΚΚΕ. Η επίθεση συνεχίστηκε με «σφυρηλάτημα» του Θανάση Παφίλη, από το Κομουνιστικό Κόμμα, αλλά και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρα, Θεωνά, και Σπανού.

Οι μομφές αναμένεται να επαναληφθούν και να αναπαραχθούν και απόψε το βράδυ από τη Θεσσαλονίκη.

Ένας ακόμη γύρος αντιπαράθεσης θα ξεκινήσει από τη συμπρωτεύουσα, κατά τη διάρκεια της ανοικτής προεκλογικής ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά, στον εξωτερικό χώρο του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

Τα ντοκουμέντα που «καίνε» Καμμένο και Αριστερά

Οι απομαγνητοφωνήσεις που «μοίρασε» χθές η Συγγρού και με τις οποίες «όπλισε» και τους υποψηφίους της ανά την Ελλάδα, έχουν ως εξής:

Π. Καμμένος: «Πολυτέλεια για την Ελλάδα η Παιδεία»

«Να σας πω εξειδικευμένα θέματα σε δυο μήνες κόμμα όταν έχουμε την πατρίδα μας που παραδίδεται δεν θα το κάνω, γιατί δεν είμαι έτοιμος να το κάνω. Σας το λέω ξεκάθαρα… Είναι μία πολυτέλεια αυτή τη στιγμή να απαντήσω για έναν πρόγραμμα, για την παιδεία όταν παραδίδεται η χώρα… Δεν έχει βγει το πρόγραμμα της παιδείας γιατί δεν έχει βγει σε διαβούλευση ακόμα. Δεν είμαι ειδικός να σας το πω αυτή τη στιγμή. Σας λέω όμως ότι το πρόγραμμα για την παιδεία, το πρόγραμμα για ειδικούς τομείς που αναφέρονται στον τουρισμό θα βγει τις επόμενες ημέρες. Στην υγεία χρειάζεται να συγκεκριμενοποιηθεί. ...Τα παιδιά μου πάνε σε ιδιωτικό σχολείο. Γιατί έχω τη δυνατότητα να πάνε».

Κ. Μαρκόπουλος: «Δεν είναι ταμπού η συνεργασία με το ΚΚΕ»

«Κάποτε το 1989 – 90 σε μία φάση δύσκολης διακυβέρνησης του τόπου, ο κ. Μητσοτάκης κυβέρνησε για ένα τέρμινο με τον κ. Φλωράκη. Γιατί τότε το χειροκροτήσαμε και τώρα δημιουργούμε φοβικά σύνδρομα στους πολίτες; Τίποτε δεν είναι ταμπού στην πολιτική».

Θ. Παφίλης: «Πριν Ορκιστεί η νέα κυβέρνηση, θα βγούμε στους δρόμους»

«Σημασία έχει πριν καν ορκιστεί η καινούρια Κυβέρνηση ο λαός να βγει στο δρόμο για να σταματήσει τη θύελλα που έρχεται. Πριν καν ορκιστεί να κατέβει στο δρόμο για να ματαιώσει αυτά που του ετοιμάζετε. Καλούμε το λαό από τώρα μετά τα αποτελέσματα, εμείς λέμε θα τσακίσουν, πάλεψε για να το σταματήσεις. Αν έχουμε δίκαιο ή άδικο θ το δείξει η ζωή».

Α. Τσίπρας: «Δεν επιστρέφω την διερευνητική εντολή»

«Εγώ τη διερευνητική εντολή δεν θα την επιστρέψω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Συνειδητοποιείστε το».

Γ. Θεωνάς: «Δεν μας νοιάζει να μείνουμε στο Ευρώ»

«Εμείς δε μιλήσαμε ποτέ ούτε για ευρώ ή δραχμή. Εμείς λέμε για ένα πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς. Εμείς λέμε καταρχήν για το χρέος για τη ρύθμιση του χρέους, φτάνουμε και στη παύση πληρωμών και στη μονομερή διαγραφή του χρέους χωρίς να μας νοιάζει αν θα μείνουμε ή δε θα μείνουμε στο ευρώ γιατί λέμε ότι δεν κάνουμε καμιά θυσία για το ευρώ, καμιά θυσία για το ευρώ δε κάνουμε. ... Δεν μας νοιάζει γιατί λέμε καμία θυσία για το ευρώ. τις θυσίες θα τις κάνουμε στο όνομα του ευρώ; Δε κατάλαβα, αν το ευρώ μας οδηγεί σε χρεοκοπία … Όταν μας οδηγεί το ευρώ σε χρεοκοπία εμείς θα το προσκυνούμε»;

Δ. Σπανού: «Δεν θα μείνουμε στο Ευρώ με όποιο κόστος»

«Εμείς λέμε καθαρά ότι δεν θα διαλύσουμε τη χώρα μόνο και μόνο για να μείνουμε στο ευρώ».