ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλευτικές Εκλογές 2012: «Ακριβή» ψήφος για ετεροδημότες - στρατιώτες

Βουλευτικές Εκλογές 2012: «Ακριβή» ψήφος για ετεροδημότες - στρατιώτες
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δε θα έχουν την ευκαιρία να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα λόγω της αδυναμίας τους να αναταποκριθούν στο κόστος της μετακίνησής τους.

Κατά συνέπεια ετεροδημότες και στρατιώτες φαίνεται πως θα δυσκολευτούν ιδιάιτερα να μεταβούν στο τόπο όπου ψηφίζουν αφού η τιμή της βενζίνης ή τα εισιτήρια για τη μετακίνησή τους έχουν φτάσει στα ύψη.

Χαρακτηριστικές είναι οι μαρτυρίες αξιωματικών του στρατού οι οποίοι υποστηρίζουν πως πολλοί στρατιώτες που προέρχονται από οικογένειες συνταξιούχων ή χαμηλόμισθων επιθυμούν να κάνουν σκοπιές και να μην πάρουν άδεια για να ψηφίσουν, αφού δε τους φτάνουν τα χρήματα για να μεταβούν στον προορισμό τους.

Να σημειωθεί πως το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος είχε ζητήσει εγκαίρως να καλυφθούν τα έξοδα από τις μονάδες, για να μπορέσει όποιος στρατιώτης επιθυμεί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Προσπάθειες έγιναν από κάποιες μονάδες για να εξασφαλιστούν όσες περισσότερες ήταν δυνατόν δωρεάν κάρτες επιβίβασης στα στρατιωτικά μεταγωγικά αεροπλάνα αν και είναι δύσκολο να εξυπηρετηθούν όλοι.