ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Η Ελλάδα δεν συμφωνεί με τη μείωση του 15% στην κατανάλωση του φυσικού αερίου

Οικονόμου: Η Ελλάδα δεν συμφωνεί με τη μείωση του 15% στην κατανάλωση του φυσικού αερίου
«Οι ειδοποιήσεις με το 112 αποδίδουν και έχουν αποτέλεσμα να σώζονται ανθρώπινες ζωές»
INTIME NEWS

Οικονόμου: Σήμερα οι ανακοινώσεις Τριαντόπουλου για τους πληγέντες - Δεν συμφωνούμε με το σχέδιο της Κομισιόν για το ενεργειακό

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, χαρακτήρισε ιδιαίτερα δύσκολη την φωτιά στην Πεντέλη. Πρώτη προτεραιότητα και σε αυτήν την πυρκαγιά η προστασία της ανθρώπινης ζωής, τόνισε.

Στην περίπτωση της φωτιάς στην Πεντέλη όλοι οι αρμόδιοι έκαναν το καλύτερο δυνατό
ενώ όσον αφορά στα αίτια, έχει αποκλειστεί ο κεραυνός και το βραχυκύκλωμα, όλα τα άλλα ερευνώνται, είπε. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ακόμα ότι το πρόβλημα των πυρκαγιών είναι τεράστιο και παγκόσμιο, δεν προβλέπεται για μικροκομματική εκμετάλλευση και αντιπολίτευση.

Ο κ. Οικονόμου είπε ακόμα ότι καμία φυσική καταστροφή δεν μας αφήνει αλώβητους, οι ζημιές θα αξιολογηθούν και το κράτος θα κάνει αυτό που κάνει πάντα.

«Ήδη έχει ξεκινήσει καταγραφή ζημιών και με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες αντικατάστασης ηλεκτροδότησης».

Ακόμα είπε: «Οι ειδοποιήσεις με το 112 αποδίδουν και έχουν αποτέλεσμα να σώζονται ανθρώπινες ζωές».

Τέλος είπε ότι θα γίνουν εντός της μέρας ανακοινώσεις Τριαντόπουλου για την παροχή κρατικής υποστήριξης στους πληγέντες.

Απαντώντας σε ερωτήσεις είπε ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν συμφωνεί επί της αρχής για μείωση 15% της κατανάλωσης φυσικού αερίου. Έχουμε καταθέσει τις δικές μας προτάσεις».