ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τιμές καυσίμων: Αυστηροί και καθημερινοί έλεγχοι στα πρατήρια για την πάταξη της αισχροκέρδειας

Βενζίνη
Καθημερινοί είναι πλέον οι κρατικοί έλεγχοι στα πρατήρια υγρών καυσίμων
Intime News

Παρατηρείται σταδιακή αποκλιμάκωση στις τιμές των καυσίμων

Καθημερινοί είναι πλέον οι κρατικοί έλεγχοι στα πρατήρια υγρών καυσίμων τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, με γνώμονα ότι η κυβέρνηση «προσδιόρισε τι σημαίνει αισχροκέρδεια».

Μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας (25/7) ο κ. Παπαθανάσης, αναφέρθηκε στην υπογραφή της πρώτης Διακήρυξης του νέου Αναπτυξιακού Νόμου για το καθεστώς ενίσχυσης «Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα» κάνοντας λόγο για ένα ιδιαίτερα ισχυρό εργαλείο, σημειώνοντας ότι «δίνει στήριξη όχι μόνο σε μεγάλες, αλλά και σε πολύ μικρές επιχειρήσεις, το ύψος της οποίας φτάνει έως και το 70%».

Ο αναπληρωτής υπουργός επισήμανε σχετικά ότι γίνεται για πρώτη φορά στήριξη στη Θράκη, στον Έβρο, στη Ροδόπη και την Ξάνθη, ενώ ανέφερε ότι πλέον «το κράτος γίνεται φιλικό στην επιχειρηματικότητα».

«Μέσα σε 45 ημέρες αφού λήξει η προθεσμία και τελειώσουν οι υποβολές, εφόσον έχουν υπαχθεί, οι επιχειρήσεις μπορούν να ολοκληρώνουν τη διαδικασία, σε αντίθεση με παρελθοντικές τακτικές οπότε και σημειώνονταν καθυστερήσεις», είπε μεταξύ άλλων.

«Μεγάλες επιχειρήσεις που εγκαθίστανται στην Ελλάδα φέρνουν κόσμο που έφυγε στο εξωτερικό κατά τη δεκαετή κρίση. Δημιουργούνται οι συνθήκες να επιστρέψουν οι Έλληνες και να εργαστούν πάλι στην πατρίδα μας, ώστε να λυθεί και το δημογραφικό πρόβλημα που κατέδειξε, εξάλλου, η τελευταία απογραφή», είπε ακόμη.

Με αφορμή ζωντανή σύνδεση στην ίδια εκπομπή με την παρέμβαση του προέδρου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής Νίκου Παπαγεωργίου, ο οποίος παρατήρησε ότι διαφαίνεται μια σταδιακή αποκλιμάκωση στις τιμές των καυσίμων και παρατηρούνται εντατικοί έλεγχοι στα πρατήρια καυσίμων, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσδιόρισε τι σημαίνει αισχροκέρδεια, με χιλιάδες ελέγχους σε καθημερινή βάση.

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι πλέον γίνεται στοχευμένη στήριξη αυτών που έχουν περισσότερη ανάγκη.