ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μείζον θέμα η μηνυτήρια αναφορά Ανδρουλάκη – Απαντήσεις ζητάει η αντιπολίτευση

Μείζον θέμα η μηνυτήρια αναφορά Ανδρουλάκη – Απαντήσεις ζητάει η αντιπολίτευση

Η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αξιολογείται ως ένα θέμα μείζονος πολιτικού ενδιαφέροντος από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία ζητάνε εδώ και τώρα απαντήσεις, ως προς το ποιος έχει πρόσβαση στο εν λόγω λογισμικό και ποιος προσπάθησε να παρακολουθήσει έναν ευρωβουλευτή -τότε- και πολιτικό αρχηγό.

Η υπόθεση Ανδρουλάκη έρχεται να προστεθεί στις πολλαπλές καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στον Περισσό, ενώ ξυπνάει μνήμες και από την παρακολούθηση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, στα μέσα της δεκαετίας του 2000.

ΣΥΡΙΖΑ

Απαντήσεις εδώ και τώρα ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητάει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να σταματήσει τις υπεκφυγές γιατί όλα αυτά τα πρωτοφανή συμβαίνουν στη χώρα όσο αυτός κυβερνάει».

«Πρόκειται για ακόμη ένα περιστατικό παράνομης παρακολούθησης το τελευταίο διάστημα στη χώρα, αυτή τη φορά εις βάρος αρχηγού κόμματος.

Ο κος Μητσοτάκης οφείλει να σταματήσει τις υπεκφυγές γιατί όλα αυτά τα πρωτοφανή συμβαίνουν στη χώρα όσο αυτός κυβερνάει.

Παρακολουθήσεις, διώξεις και δολοφονίες δημοσιογράφων. Κατρακύλα στην 108η θέση στην ελευθερία του Τύπου. Τώρα και παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών αρχηγών. Και να δούμε τι άλλο θα προκύψει.

Η κυβέρνησή Μητσοτάκη αποδεικνύεται επικίνδυνη για στοιχειώδεις αξίες του Κράτους Δικαίου και της ίδιας της Δημοκρατίας.

Αναμένουμε σοβαρές εξηγήσεις από τον ίδιο τον κο Μητσοτάκη, μιας και από τις πρώτες αποφάσεις του ήταν να φέρει την ευθύνη της ΕΥΠ απευθείας στο πρωθυπουργικό γραφείο. Τυχαίο;», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου.

ΚΚΕ

Για τις καταγγελίες του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, τοποθετήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ο οποίος και συσχέτισε την υπόθεση αυτή με τις συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του κόμματος του, υποστηρίζοντας πως οι ξένες μυστικές υπηρεσίες «αλωνίζουν» στη χώρα.

Ο Θ. Παφίλης τόνισε ότι είναι καταδικαστέα εκ των προτέρων τα φαινόμενα αυτά, ωστόσο υπογράμμισε το γεγονός ότι τα άλλα κόμματα τήρησαν «σιγήν ιχθύος» στις αλλεπάλληλες καταγγελίες του ΚΚΕ για τις συνακροάσεις στην έδρα της ΚΕ του κόμματος.

Αναφορικά με το ερώτημα «ποιος παρακολουθεί», τόνισε ότι όπως ιστορικά έχει αποδειχθεί αυτές είναι οι μυστικές υπηρεσίες, όπως η CIA, MI6 κλπ., οι οποίες, όπως χαρακτηριστικά είπε, «αλωνίζουν».

Κατέκρινε επίσης το γεγονός ότι το συγκεκριμένο λογισμικό έχει κατασκευαστεί από ισραηλινή εταιρεία, ωστόσο ούτε η εταιρεία τιμωρήθηκε ούτε επιβλήθηκαν κυρώσεις στο Ισραήλ.