ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρόμος νέας ήττας πάνω από το ΠΑΣΟΚ

Τρόμος νέας ήττας πάνω από το ΠΑΣΟΚ

Ο Βενιζέλος δεν θα δεχθεί τη διερευνητική εντολή - Δέχεται εισηγήσεις για επίσπευση του συνεδρίου

Εισηγήσεις για την επίσπευση του προγραμματισμένου συνεδρίου δέχεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ενόψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης, η οποία δεν φαίνεται να μπορεί να αποφευχθεί με τα σημερινά δεδομένα.

Η συσπείρωση των παλιών ψηφοφόρων είναι το ζητούμενο και όπως υποστηρίζουν στην Ιπποκράτους μια δεύτερη εισήγηση που έχει δεχτεί ο κ. Βενιζέλος και απ’ ότι φαίνεται την έχει κάνει αποδεκτή, είναι να μην παραλάβει την διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, ούτως ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες για τη νέα εκλογική αναμέτρηση και ταυτόχρονα να αποδοθούν ευθύνες στην Αριστερά για το ναυάγιο των διερευνητικών.

Σήμερα ο κ. Βενιζέλος, στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα επαναλάβει τις προτάσεις του για κυβέρνηση εθνικής ενότητας επισημαίνοντας τους κινδύνους της ακυβερνησίας.

Το σχεδόν βέβαιο ναυάγιο της συνάντησης δεν θα αφήσει περιθώρια για ελιγμούς και ο κ. Βενιζέλος είναι αποφασισμένος να δηλώσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι δεν έχει νόημα να παραλάβει της διερευνητική εντολή. Έτσι, ο Πρόεδρος θα καλέσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή, στην Ηρώδου Αττικού σε μια τελευταία προσπάθεια για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που έχει διαπιστωθεί στην Ιπποκράτους, είναι η αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει συμμαχίες σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ δεν «συνομιλεί» πια με κάποιο όμορο κόμμα.

Η συμφωνία Τσίπρα – Κουβέλη διέλυσε κάθε ελπίδα ότι η Δημοκρατική Αριστερά θα μπορούσε σε αυτή τη φάση να «κόψει» την άνοδο Τσίπρα και να δημιουργήσει κλίμα για πιθανή συνεργασία στο μέλλον με το ΠΑΣΟΚ.

Συνεπώς το ενδεχόμενο μιας νέας καθίζησης, λόγω της πολιτικής απομόνωσης στην οποία έχει περιέλθει το ΠΑΣΟΚ, αποτελεί το κεντρικό σημείο συζήτησης στις καθημερινές συνομιλίες βουλευτών, στελεχών και «διαδρομιστών» στο κτίριο της Ιπποκράτους.

Ο κ. Βενιζέλος έχει συγκαλέσει για αύριο Πέμπτη, στις 12 την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, ενώ το πρωί της Παρασκευής στις 9:30 θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.