ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το κάλεσμα Σαμαρά και η στάση Ντόρας, Καρατζαφέρη και Μάνου

Το κάλεσμα Σαμαρά και η στάση Ντόρας, Καρατζαφέρη και Μάνου

Του Κώστα Λασκαράτου

Πώς ανταποκρίθηκαν στο γενικό προσκλητήριο της ΝΔ

«Δεν υπάρχει περιθώριο για πειραματισμούς», διεμήνυσε κατά την εισαγωγική τουτοποθέτηση στην Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, ο κ. Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας άνοιγμα προς όλες τις δυνάμεις της κεντροδεξιάς.

Ο κ. Σαμαράς, απηύθυνε προσκλητήριο σε ΔΗΣΥ, ΛΑΟΣ και Δράση, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του newsbomb, καλώντας «όλες τις δυνάμεις της κεντροδεξιάς εντός και εκτός Βουλής».

«Πέρα από προσωπικές διαφορές και μικροκομματικούς ανταγωνισμούς, αυτό πρέπει να αποκαταστήσουμε: το αίσθημα ασφάλειας του Ελληνικού λαού», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, δηλώνοντας αποφασισμένος να πάρει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός ευρύτερου ευρωπαϊκού μετώπου της Κεντροδεξιάς στην Ελλάδα, που θα εκφράσει, όπως είπε, και την πλειοψηφία της κοινωνίας να παραμείνουμε στο ευρώ και τη θέληση του εκλογικού σώματος να αλλάξει η οικονομική πολιτική.

«Αυτή είναι άλλωστε και η πραγματική εντολή που έδωσε ο ελληνικός λαός», εκτίμησε ο αρχηγός της ΝΔ.

ΛΑΟΣ: Δεν λάβαμε καμία πρόσκληση

«Ξεκάθαρη απάντηση, σας το λέω γιατί έχω μιλήσει και με τον κ. Καρατζαφέρη, ξεκάθαρη απάντηση, θα υπάρξει όταν υπάρξει ξεκάθαρη πρωτοβουλία. Προς το παρόν δεν διακρίνουμε τίποτα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γιώργος Κύρτσος.

«Νομίζω, είπε μια φράση η οποία ερμηνεύεται από διάφορους, κλπ,. Δεν είναι η ώρα των ερμηνειών, αν ενδιαφέρεται κάποιος είναι η ώρα των μεγάλων πολιτικών κινήσεων. Τώρα τι είπε, τι εννοούσε, τι ενδεχομένως θα ξαναπεί και αυτά, μπορεί να έχει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, σίγουρα πολιτικό για μας δεν έχει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στάση αναμονής από τη ΔΗ.ΣΥ

«Να δούμε τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτή η πρόταση...», λένε συνεργάτες της Ντόρας Μπακογιάννη, τηρώντας στάση αναμονής και αποφεύγοντας να δηλώσουν εκ προοιμίου αρνητικοί.

Την ίδια ώρα, πιο κοντά μοιάζει να είναι η συνεργασία της ΔΗ.ΣΥ με το κόμμα του Στέφανου Μάνου. Αν και από το επιτελείο της Χανιώτισσας πολιτικού υπογραμμίζουν πως τίποτα δεν έχει κλειδώσει, ωστόσο όλα δείχνουν ότι έχουν γίνει αρκετά βήματα, ως προς την κατεύθυνση της κοινής καθόδου στις ερχόμενες εκλογές.

ΔΡΑΣΗ: Πιο λογικό να συνεργαστούμε με τη Δημοκρατική Συμμαχία

Σε δηλώσεις του πρόεδρος της Δράσης, κ. Στέφανος Μάνος, επιβεβαίωσε πως είναι «ευκολότερο και πιο λογικό να υπάρξει συνεργασία της Δράσης με τη Δημοκρατική Συμμαχία παρά με τη ΝΔ σε ενδεχόμενες νέες εκλογές», παραδεχόμενος ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με το κόμμα της κ. Ντόρας Μπακογιάννη.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ: Θα τιμήσουμε την ψήφο των πολιτών

Το νεοσύστατο κόμμα του κ. Θάνου Τζήμερου έχει ήδη από χθες διαψεύσει τα σενάρια περί συνεργασιών, διαμηνύοντας πως δεν πρόκειται να επανέλθει στο ζήτημα.

Στη λιτή του ανακοίνωση το κόμμα σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως η «Δημιουργία, Ξανά!» ξεκίνησε με ένα όραμα: να αλλάξει την Ελλάδα με τη δύναμη των ανθρώπων της παραγωγικής οικονομίας, χωρίς επαγγελματίες πολιτικούς και πως η ψήφος εμπιστοσύνης στο κόμμα δεν είναι εξαγοράσιμη, ούτε προς πολιτική εκμετάλλευση.

Σε αναβρασμό η κεντροδεξιά

Την ίδια ώρα, συνέδριο μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς τα περιθώρια στενεύουν, ζητά ο Ευάγγελος Αντώναρος, που έμεινε εκτός της νέας Βουλής.

Ο κ. Αντώναρος τάχθηκε υπέρ της επανένωσης της κεντροδεξιάς, δηλώνοντας με νόημα ότι «η ΝΔ είναι πολυσυλλεκτική παράταξη» και «δεν μπορεί να εκφράζει μόνο τα γούστα κάποιου»..

Διαβάστε επίσης

Κάλεσμα Σαμαρά σε Ντόρα, Μάνο και Καρατζαφέρη