ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε ο Γρηγόρης Δημητριάδης, γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού

Γρηγόρης Δημητριάδης
Ξαφνική παραίτηση στο Μέγαρο Μαξίμου
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αιφνιδιαστική παραίτηση του γενικού γραμματέα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Την παραίτησή του αιφνιδιαστικά, υπέβαλε το πρωί της Παρασκευής (5/8), ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης.

Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό, όπως αναφέρει η λιτή ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό», αναφέρεται στην ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι στην πρώτη γραμμή, από την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Επί 6 χρόνια έχει σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος κι έχει δεχθεί πολύ σκληρές επιθέσεις από πολλές πλευρές.

Είναι γνωστό ότι αυτές οι θέσεις είναι «ηλεκτρικές καρέκλες» για αυτό και η παραμονή σε αυτές είθισται να μην έχουν τόσο μεγάλη διάρκεια. Για παράδειγμα στις ΗΠΑ είναι 1,5 χρόνο κατά μέσο όρο. Η παραίτηση έχει να κάνει με το κλίμα τοξικότητας που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό του. Σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με το Predator με το οποίο ούτε ο ίδιος ούτε η κυβέρνηση έχει καμία σχέση, όπως έχει κατηγορηματικά δηλωθεί.