ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεκαπενταύγουστος σε τόνους προεκλογικούς: Ψηλά κρατά την αντιπαράθεση ο ΣΥΡΙΖΑ

Δεκαπενταύγουστος σε τόνους προεκλογικούς: Ψηλά κρατά την αντιπαράθεση ο ΣΥΡΙΖΑ
INTIME NEWS

Η υπερπαραγωγή ανακοινώσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε υψηλούς τόνους, σχεδόν προεκλογικούς, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, έρχεται να αποκαλύψει τον στρατηγικό σχεδιασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην Κουμουνδούρου είναι αποφασισμένοι να αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό τον νεκρό χρόνο που η κυβέρνηση απλόχερα τους προσέφερε, μέχρι της 22 Αυγούστου που ανοίγει η Βουλή και η διάσκεψη των προέδρων θα αποφασίσει για τα επόμενα βήματα. Θυμίζεται πως η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας έκαναν δεκτό το αίτημα τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για προ ημερησίας συζήτηση με θέμα τις παρακολουθήσεις αλλά και συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Ο προγραμματισμός θα προκύψει στη συνεδρίαση της επόμενης Δεύτερας, δίνοντας (και) στην αξιωματική αντιπολίτευση μια εβδομάδα χρόνο για να «παίζει μπάλα» ανενόχλητη. Την ίδια ώρα, στην Χαριλάου Τρικούπη έχουν επιλέξει να κρατούν πιο χαμηλούς τόνους και να μην ρίχνουν λάδι στη φωτιά με τους συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη (και τον ίδιο) να τοποθετούνται θεσμικά σε ότι αφορά την υπόθεση παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Αντίθετα στην Κουμουνδούρου ξετυλίγουν τον αντιπολιτευτικό τους σχεδιασμό σε δύο άξονες: αφενός τις παρακολουθήσεις εκμεταλλευόμενοι και δημοσιεύματα ξένου τύπου που καταγράφουν το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα, και αφετέρου σε μια τραγωδία στον Εβρο όπου ομάδα μεταναστών φέρεται να έχει εγκλωβιστεί σε νησίδα. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση η νησίδα ανήκει στην Τουρκία ενώ δεν έχει εντοπιστεί ανθρώπινη παρουσία σε αυτή. Από τον ΣΥΡΙΖΑ πάλι υποστηρίζουν πως υπάρχει ένα νεκρό παιδί και άλλο ένα άρρωστο χωρίς πρόσβαση στα στοιχειώδη. Ο αρμόδιος υπουργός Νότης Μηταράκης και σε απάντησή του προς τον ΟΗΕ επισημαίνει την τακτική της Τουρκίας με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού επαναλαμβάνοντας πως η περιοχή δεν ανήκει στην Ελλάδα. Για «προπαγάνδα σε βάρος της ίδιας της πατρίδας μας» κάνει λόγο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δείχνοντας την Κουμουνδούρου.

«Το πλέον εξοργιστικό», τονίζει η ανακοίνωση του υπουργείου «είναι να εγκαλούνται οι αστυνομικοί μας, που έχουν σώσει χιλιάδες ζωές. Γυναίκες και άντρες της ΕΛΑΣ που κινδυνεύουν καθημερινά για να κρατήσουν ψηλά τις σημαίες του πατριωτισμού, του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης. Ερχόμενοι αντιμέτωποι με αδίστακτους δουλεμπόρους. Είναι αδιανόητο να κατηγορούν την Ελλάδα, τοποθετούμενοι υπέρ εκείνων που δεν διστάζουν να εργαλειοποιούν δυστυχισμένους ανθρώπους. Αυτές τις τακτικές υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ενάντια στην πατρίδα μας, ενάντια στις αρχές και τις αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Ντροπή τους!».

Στην Κουμουνδούρου πάντως φαίνεται πως εκμεταλλεύονται τις ημέρες με την φτωχή ειδησεογραφία λόγω και της αναστολής του κυβερνητικού έργου, εκτιμώντας πως επιτυγχάνουν πλήγμα στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ενδεικτικά είναι και τα πρωτοσέλιδα της κομματικής εφημερίδας «Η Αυγή».