ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Τσίπρα - Οικονόμου για το δημοσίευμα των New York Times - Τι απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Κόντρα Τσίπρα - Οικονόμου για το δημοσίευμα των New York Times - Τι απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Έντονη πολιτική διαμάχη του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιάννη Οικονόμου, για το δημοσίευμα των New York Times.
ΙΝΤΙΜΕ

Σκληρή απάντηση του Γιάννη Οικονόμου στην ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα με το δημοσίευμα των New York Times κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. «Εκτίθεστε», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που υποστήριξε ότι ήταν guest άρθρο και όχι από σταθερό συνεργάτη της εφημερίδας.

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση τα τελευταία 24ωρα, με το θερμόμετρο να ανεβαίνει κι άλλο τις επόμενες ημέρες καθώς θα συζητηθεί στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών το θέμα των παρακολουθήσεων. Νωρίτερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Twitter επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, χρησιμοποιώντας ένα άρθρο των New York Times το οποίο κάνει λόγο για «σήψη στην καρδιά της Ελλάδας». Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη διασύρει διεθνώς τη χώρα, όμως, η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, το δημοσίευμα ήταν η άποψη ενός guest αρθρογράφου και δεν απηχεί την άποψη της εφημερίδας. Επίσης, τόνισε ότι ο δημοσιογράφος είναι ο ίδιος που τον Μάρτιο του 2020 είχε καταγγείλει διεθνώς την Ελλάδα επειδή υπερασπίστηκε τα σύνορά της.

«Κύριε Τσίπρα μην εκτίθεστε. Η άποψη ενός guest αρθρογράφου δεν απηχεί την άποψη μιας εφημερίδας. Ξέρουμε ότι προκειμένου να πλήξετε την Κυβέρνηση, εσείς και οι φίλοι σας, αδιαφορείτε για τη χώρα. Κατά σύμπτωση ο δημοσιογράφος που κάνετε σήμερα «σημαία», είναι ο ίδιος που τον Μάρτιο του 2020 κατήγγελλε διεθνώς την Ελλάδα επειδή υπερασπιζόταν τα σύνορά της», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παραθέτοντας και την παρακάτω φωτογραφία.

Τσίπρας: Διασύρει διεθνώς τη χώρα ο Μητσοτάκης

Νωρίτερα, μια φωτογραφία από άρθρο των New York Times, στο οποίο ο τίτλος είναι «η σήψη στην καρδιά της Ελλάδας είναι τώρα ξεκάθαρη σε όλους», και συνοδεύεται από φωτογραφία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «Η σήψη του επιτελικού παρακράτους και των παράνομων παρακολουθήσεων γίνονται πρωτοσέλιδο στα διεθνή ΜΜΕ», ενώ πρόσθεσε ότι «Όσο ο κ. Μητσοτάκης παραμένει, τόσο θα διασύρει τη χώρα διεθνώς».

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα