ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Καταθέστε τώρα πρόταση δυσπιστίας και ελάτε να μετρηθούμε

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Καταθέστε τώρα πρόταση δυσπιστίας και ελάτε να μετρηθούμε
INTIME NEWS

Απαντήσεις σε υψηλούς τόνους, στα θέματα που έθεσαν οι πολιτικοί αρχηγοί έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την δευτερολογία του, Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε - για πολλοστή φορά- ότι κακώς παρακολουθήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης όμως «κανείς πρωθυπουργός δεν έχει την δυνατότητα και το δικαίωμα να γνωρίζει ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ».

«Άγιο είχαμε και γλιτώσαμε από την απόλυτη καταστροφή». Με αυτή τη φράση σχολίασε ο πρωθυπουργός τα όσα είπε ο κ. Βαρουφάκης για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στην κυβέρνηση.

Και συνέχισε: «Δεν ξέρω αν τα άκουσε αυτά ο κ. Τσίπρας δείχνει ότι αυτή η φαιδρή τραγικότητα που παρακολουθήσαμε ήταν υπουργός κυβέρνησης».

Αναφερόμενος στο «επεισόδιο» που σημειώθηκε νωρίτερα μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Γιώργου Γεραπετρίτη ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Θέλω να σας συγχαρώ κύριε Τσίπρα για τη νέα εντυπωσιακή κωλοτούμπα που κάνατε και πήρατε πίσω όσα είπατε στην πρωτομιλία σας» και πρόσθεσε: «αυτό λέγεται κοινοβουλευτική θρασυδειλία. Αναρωτιέμαι με τι άνεση έρχεστε σε αυτή την αίθουσα και μιλάτε για μια συνεδρίαση που είναι μυστική. Είστε ο 4ος πολιτειακός παράγοντας στην χώρα και χρησιμοποιείτε φράσεις που ειπώθηκαν σε απόρρητη συνεδρίαση της Βουλής».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι έβαλε στο στόμα του κ. Δεμίρη πράγματα που δεν είπε.

«Παραβιάσατε ανοικτά το νόμο χρησιμοποιώντας πρακτικά από μια μυστική συνεδρίαση» σημείωσε. Και συνέχισε: «Με κατηγορήσατε ότι εγώ έδωσα την εντολή παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη. Μήπως κρίνετε εξ’ ιδίων τα αλλότρια; Εδώ είναι ο δικός σας λόγος απέναντι στον δικό μου. Εγώ είπα ότι δεν γνώριζα για την παρακολούθηση κανενός πολιτικού προσώπου».

Παράλληλα σχολιάζοντας και πάλι τα λεγόμενα του κ. Βαρουφάκη, ανέφερε πως τα «μπαλαμούτιασε» λίγο και είπε σήμερα ότι δεν ακούγατε κανέναν πολιτικό, κανέναν δημοσιογράφο και κανέναν επιχειρηματία. Μάλιστα τόνισε ότι κανείς πρωθυπουργός δεν έχει την δυνατότητα και το δικαίωμα να γνωρίζει ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ.

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως ποτέ δεν έχει ρωτήσει ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ και κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πει ανοικτά αν γνωρίζει ποιους παρακολουθούσε η ΕΥΠ. «Τα πρόσωπα αυτά τα γνωρίζει ο διοικητής, η ΑΔΑΕ και οι εισαγγελείς. Πιστεύετε πραγματικά ότι ο Γάλλος Πρόεδρος, ο Ιταλός πρωθυπουργός γνωρίζουν ποιοι παρακολουθούνται από τις μυστικές υπηρεσίες;».

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι κανείς δεν πρέπει να εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις, όπως επίσης ότι ουδείς δεν μπορεί να πει επί της αρχής ότι ένα πολιτικό πρόσωπο, ή ένας δημοσιογράφος, ή ένας επιχειρηματίας μπορεί να μην κινείται εναντίον της εθνικής ασφάλειας. Ωστόσο σημειώσει πως είναι ανάγκη να υπάρχει ένα πιο αυστηρό φίλτρο τεκμηρίωσης που να δικαιολογεί μια τέτοια παρακολούθηση.

«Στην περίπτωση του κ. Ανδρουλάκη αυτό το φίλτρο δεν υπήρχε. Πρέπει να συμφωνήσουμε σε μια στεγανή διαδικασία. Είμαι ανοικτός να ακούσω προτάσεις από όλα τα κόμματα. Η πρώτη βελτίωση που κάναμε είναι η διπλή έγκριση από τον εισαγγελέα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχτώ ότι ένας βουλευτής μπορεί να εξαιρείται λόγω της ιδιότητάς του», επεσήμανε.

Και κατέληξε ο πρωθυπουργός: «Αν πιστεύετε ότι δεν απολαμβανω της εμπιστοσύνης της κοινοβουλευτική μου ομνάδες καταθέστε τώρα πρότασης μομφής. Τώρα. Αν δεν το κάνετε θα αποδείξετε για μια ακόμα φορά ότι είστε ένας θρασύδειλος . Κάντε το για να ξεκινήσουμε αμέσως μια τριήμερη συζήτηση».

Δείτε live