ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτά είναι τα πρακτικά της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών

Αυτά είναι τα πρακτικά της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την προεδρία της Δημοκρατίας, τα πρακτικά των συσκέψεων των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Διαβάστε όλες τις συζητήσεις που έγιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες του προεδρικού Μεγάρου μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας τόσο κατά τη σύσκεψη των κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Αλέξη Τσίπρα όσο και κατά τις κατ' ιδίαν συναντήσεις του κ. Παπούλια με τους κ.κ. Πάνο Καμμένο, Αλέκα Παπαρήγα, Νίκο Μιχαλολιάκο και Φώτη Κουβέλη.

Το Newsbomb.gr δημοσιεύει όλα τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά των συναντήσεων των πολιτικών αρχηγών, υπό τον κ. Κάρολο Παπούλια.

Τι ειπώθηκε στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών υπό τον κ. Κάρολο Παπούλια:

«Θα κριθούμε όλοι πολύ αυστηρά εάν η παράταση της πολιτικής αστάθειας επιφέρει μοιραίες συνέπειες. Ο κίνδυνος είναι πραγματικός. Σας το λέω μετά λόγου γνώσεως. Έχω ενημερωθεί τόσο από τον Πρωθυπουργό όσο και από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και από τον Υπουργό Οικονομικών για την ταμειακή κατάσταση της χώρας και για τον κίνδυνο κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος εάν συνεχιστούν οι αποσύρσεις καταθέσεων από τις τράπεζες λόγω της ανασφάλειας που γεννά στους πολίτες η πολιτική κατάσταση», τόνισε ο κ. Παπούλιας, που χαρακτήρισε τις διαφορές μεταξύ των κομμάτων «ασήμαντες σε σύγκριση με το χρέος».

Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι το μήνυμα του ελληνικού λαού ήταν σαφές και έδειξε το δρόμο της συνεργασίας. «Χρειάζεται τουλάχιστον ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα μέχρι τις Ευρωεκλογές να υπάρξει μία τέτοια κυβέρνηση. Διαφορετικά οι αναταράξεις που θα δημιουργηθούν θα παίξουν το παιχνίδι της ύφεσης και άθελά τους ίσως παίξουν και το παιχνίδι των κερδοσκόπων», σημείωσε, εκτιμώντας ότι το παιχνίδι της απόσυρσης των καταθέσεων μπορεί να είναι «το οριστικό χτύπημα στην έλλειψη ρευστότητας που σήμερα υπάρχει».

«Θεωρώ πρωτοφανές και αδιανόητο να τίθεται ως προαπαιτούμενο για τη συγκρότηση αυτής της κυβέρνησης η συμμετοχή ενός Κόμματος που προεκλογικά και μετεκλογικά έχει διαφορετικό πρόγραμμα και διαφορετικό προσανατολισμό» δήλωσε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι παρά τις συμπτώσεις, οι δεσμεύσεις του είναι προς διαφορετική κατεύθυνση.

Ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε ότι οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της Δημοκρατικής Αριστεράς έχουν συμφωνήσει σε κυβέρνηση συνεργασίας, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση να συμμετάσχει ή να δώσει ψήφο ανοχής και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Τα πρακτικά της συνάντησης Παπούλια-Καμμένου

Τα πρακτικά της συνάντησης Παπούλια-Μιχαλολιάκου

Ο εθνικός συναγερμός του Κ. Παπούλια