ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί ο Τσίπρας ζητάει εκλογική ετοιμότητα - Ο «αναξιόπιστος» Μητσοτάκης και ο νέος εκλογικός νόμος

Γιατί ο Τσίπρας ζητάει εκλογική ετοιμότητα - Ο «αναξιόπιστος» Μητσοτάκης και ο νέος εκλογικός νόμος
Intime News

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προσπαθήσει πολλές φορές να διαψεύσει τα -πάρα πολλά η αλήθεια είναι- σενάρια για πρόωρες εκλογές.

Όσοι, μάλιστα, υποστήριζαν ότι το φθινόπωρο θα είχαμε κάλπες, διαψεύστηκαν παταγωδώς - αν και οι περισσότερες διαρροές προέρχονταν από το ευρύτερο περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου.

Πάρα τις πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις, στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να βρίσκονται σε «εκλογικό συναγερμό», με τον Αλέξη Τσίπρα να μην αποκλείει έναν πιθανό εκλογικό αιφνιδιασμό από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για αυτό ζήτησε, χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος να είναι όλοι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο.

Το ερώτημα που εύλογα προκύπτει, είναι το γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να μιλάει για πρόωρες εκλογές, τη στιγμή που όλα δείχνουν πως το θέμα δεν υφίσταται καν.

Ο «αναξιόπιστος» Μητσοτάκης

Ο βασικός λόγος έχει να κάνει με την αναξιοπιστία που αποδίδουν από την Κουμουνδούρου στον πρωθυπουργό. «Ότι και να λέει δεν έχει καμία σημασία. Κανείς δεν τον πιστεύει ακόμα και αν δηλώσει ότι ο ήλιος γυρίζει γύρω από τη Γη», είπε στο Newsbomb.gr στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως συμπληρώνουν, η υπόθεση των παρακολουθήσεων ανέδειξε σε όλη της την έκταση την κυνικότητα του πρωθυπουργού και του περιβάλλοντος του. Αρνούνται πεισματικά να συμβάλουν στο να αποκαλυφθεί η αλήθεια για τις «νόμιμες επισυνδέσεις» του Νίκου Ανδρουλάκη και του Θανάση Κουκάκη. Διότι, όπως συνεχίζουν, ο ίδιος ο πρωθυπουργός -που δηλώνει ανήξερος για την υπόθεση- είναι ο «εγκέφαλος» του «παρακράτους» που στήθηκε στην ΕΥΠ.

Ο νέος εκλογικός νόμος

Η δημόσια συζήτηση που έχει ξεκινήσει σχετικά με τη πιθανότητα να υπάρξει νέος εκλογικός νόμος, παρά το γεγονός ότι ο προηγούμενος ψηφίστηκε μόλις πριν από έναν χρόνο, ενισχύει κατά την Κουμουνδούρου την πρωθυπουργική αναξιοπιστία.

Άλλωστε, δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγοι μήνες από τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε ότι είναι «θεσμικός» και δεν παίζει παιχνίδια αναλόγως με το τι τον βολεύει.

Όμως, το ζήτημα βρίσκεται, πλέον, επί τάπητος. Και ουδείς κυβερνητικός παράγοντας μπορεί να πει με σιγουριά ότι εν τέλει δεν θα αλλάξει ο νόμος.

«Η αλλαγή του εκλογικού νόμου για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια κυβερνητική θητεία είναι κάτι πρωτοφανές για τα πολιτικά μας πράγματα και αποτελεί επίσης κραυγαλέα απόδειξη απαξίας των θεσμών και της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος από τον κο Μητσοτάκη προσωπικά. Αποτελεί όμως ταυτόχρονα και παραδοχή ήττας. Σε κάθε περίπτωση ο κος Μητσοτάκης φαίνεται ότι έχει επιλέξει να σκάψει το λάκκο όπου όπου στο τέλος θα πέσει μέσα ο ίδιος», σημείωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας.