ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική Επιτροπή: Έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής

Η εξεταστική Επιτροπή για τις παρακολουθήσεις
INTIME

«Αυτός που ευαγγελιζόταν το φως, επέβαλε το σκοτάδι» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν στην εξεταστική επιτροπή για τις παρακολουθήσεις.

Σφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης για τη στάση που κρατά στην εξεταστική επιτροπή για τις παρακολουθήσεις εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του. «Αυτός που ευαγγελιζόταν το φως, επέβαλε το σκοτάδι» αναφέρει χαρακτηριστικά και τονίζει πως; Με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας της εξεταστικής επιτροπής αποκλείστηκαν από τον κατάλογο των μαρτύρων:

«Ο Πρωθυπουργός που είναι ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ και ο μόνος που μπορεί να άρει το απόρρητο βάσει του άρθρου 14 παρ. 4 ν. 3649/2008

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης πρώην Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου που κατά τ’ άλλα παραιτήθηκε για τις παρακολουθήσεις

Οι αρμόδιοι Υπουργοί Γιώργος Γεραπετρίτης και Κυριάκος Πιερρακάκης

Ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, θύμα παρακολούθησης, και οι δημοσιογράφοι που ερεύνησαν την υπόθεση»

Ακόμα όπως τονίζει το ΠΑΣΟΚ, τέθηκαν στο απυρόβλητο «οι επιχειρηματίες φίλοι του Μαξίμου, που συνδέονται με τις εταιρείες που διαχειρίζονται το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator.

«Ευτυχώς που στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ακολουθείται αντίστροφη διαδικασία και οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης θα έχουν βήμα. Η κυβερνητική φάμπρικα να μείνει η αλήθεια στο σκοτάδι φάνηκε από νωρίς με την επίκληση του απορρήτου των αρμοδίων ενώπιον της Βουλής και τις απειλές της Ντόρας Μπακογιάννη ότι όποιος δεν στοιχηθεί πίσω από το απόρρητο, θα μπει 10 χρόνια φυλακή.

Αντιπροσωπεία Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα και αναμένουμε να μπει φραγμός στην αντιθεσμική συμπεριφορά του κυβερνώντος κόμματος. Όσο, δε, για τη γελοία σπέκουλα της ΝΔ να ταυτίζει το Κίνημα μας με τον ΣΥΡΙΖΑ, τους απαντάμε ότι είναι πλέον σε όλους φανερό ότι μιμούνται επάξια τις πρακτικές της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και τους θυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κινείται αξιακά και δεν ετεροπροσδιορίζεται. Ας ανατρέξουν στη στάση μας σε ανάλογες περιπτώσεις εξεταστικών επιτροπών κατά το παρελθόν» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.