ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκάθαρος ο Οικονόμου στο Newsbomb.gr: «Θα συνεργαστούμε με πρόσωπα, όχι μόνο από ένα κόμμα»

Ξεκάθαρος ο Οικονόμου στο Newsbomb.gr: «Θα συνεργαστούμε με πρόσωπα, όχι μόνο από ένα κόμμα»

Μια εξαιρετικά σημαντική είδηση έβγαλε η σημερινή ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. 

Ο κ. Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς από το Newsbomb.gr και την Αμαλία Κάτζου για τις δηλώσεις Ανδρουλάκη και το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, απάντησε:

«Θα διεκδικήσουμε ισχυρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση, όχι κατά ανάγκη με πρόσωπα από ένα μόνο κόμμα. Αυτό είναι το μοντέλο διακυβέρνησης που έχουμε ακολουθήσει αυτά τα χρόνια».

Πιο συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος του Newsbomb.gr ρώτησε:

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέντευξη Τύπου είπε: "Δεν απαγορεύεται να μην γίνει πρωθυπουργός αυτός του πρώτου κόμματος. Εμείς δεν θα τον κάνουμε ειδικά αν μειωθεί το ποσοστό του και αποδοκιμαστεί. Δεν θα τους βάλουμε από το παράθυρο. Αν το ποσοστό μας είναι μεγάλο θα μπουν και θέματα που θα αφορούν τα πρόσωπα, το λέω ξεκάθαρα. Μη φοβάστε τη λαϊκή ετυμηγορία. Τι απαντάτε σε αυτό;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε:

«Πρωθυπουργούς κάνει ο λαός, ο κ. Ανδρουλάκης έχει εμμονή να αποφεύγει τα μεγάλα και σημαντικά που απασχολούν τον λαό, ενώ έχει αυξήσει τις εμφανίσεις του για το θέμα των παρακολουθήσεων, θέμα που τον έχει φέρει πιο κοντά με τον Τσίπρα. Να αρχίσει να λέει και αυτά που θα κάνει, όχι μόνο τι δεν θα κάνει. Εμείς είμαστε προσηλωμένοι σε αυτά που ανέπτυξε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, θα διεκδικήσουμε ισχυρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση, όχι κατ' ανάγκη με πρόσωπα από ένα μόνο κόμμα. Αυτό είναι το μοντέλο διακυβέρνησης που έχουμε ακολουθήσει αυτά τα χρόνια».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ανέφερε:

Για την παρακολούθηση του κυρίου Πιτσιόρλα: Για άλλα πήγαινε η Εξεταστική, και άλλα βγαίνουν στην επιφάνεια. Αναδεικνύεται η υποκρίσια του Αλέξη Τσίπρα. Αποδεικνύεται ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε πολιτικά πρόσωπα επί ΣΥΡΙΖΑ. Ο κύριος Πιτσιόρλας δεν είχε ιδέα ότι παρακολουθούταν. Υπήρχε συνεχής ενημέρωση του διοικητή της ΕΥΠ προς τον κύριο Τσίπρα, αναμένουμε να δούμε κι άλλες πτυχές της υπόθεσης.

Για τις πληροφορίες περί ρωσικής «επίθεσης» στις εκλογές: Υπήρχε απόπειρα επιρροής σε 24 χώρες με γενναία χρηματοδότηση σε κόμματα. Στη χώρα μας έχουμε τη δίωξη από την πλευρά των ΗΠΑ Ρώσου ολιγάρχη ο οποίος επιχείρησε να στήσει δίκτυο ρωσικών ΜΜΕ στην Ελλάδα με 10 εκατομμύρια ευρώ. Περιμένουμε με ενδιαφέρον την εξέλιξη της υπόθεσης.Η χώρα είναι θωρακισμένη για ενδεχόμενες απειλές.

Για την πρόταση του ΔΝΤ να μην επιδοτούνται οι λογαριασμοί της ενέργειας ώστε να υπάρχει κίνητρο μείωσης της κατανάλωσης: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την κοινωνία για την ενεργειακή ακρίβεια με οριζόντια μέτρα. Θα τεθούν και κίνητρα για την εξοικονόμηση, όπως πολιτικές επιβράβευσης για όσους πετυχαίνουν κάποιους στόχους.

Αν η κυβέρνηση είναι υπέρ της πρότασης της Κομισιόν για δελτίο στο ρεύμα: Πολλές από τις προτάσεις της Κομισιόν είναι ελληνικές προτάσεις, όπως το πλαφόν στην τιμή. Προφανώς στηρίζουμε αυτές τις προτάσεις. Δεν συζητάμε για μέτρα υποχρεωτικού χαρακτήρα για ιδιώτες.