ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι λένε Α. Σαμαράς και Ντ. Μπακογιάννη, τώρα

Τι λένε Α. Σαμαράς και Ντ. Μπακογιάννη, τώρα

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη στη Νέα Δημοκρατία έχει αρχίσει.

Αυτήν την ώρα η κ. Ντόρα Μπακογιάννη συναντάται με τον πρόεδρο του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες ώστε η «Δημοκρατική Συμμαχία» να ενσωματωθεί στο φιλευρωπαϊκό – κεντροδεξιό μέτωπο που συμπαρατάσσεται με τη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Μπακογιάννη έχει ζητήσει τη συμπερίληψη έξι στελεχών της ΔΗ.ΣΥ. σε εκλόγιμες θέσεις στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας εν όψει των εκλογών που θα γίνουν στις 17 Ιουνίου. Ωστόσο, εκκρεμεί μία λεπτομέρεια αν θα υπάρξει συνολικό μέτωπο κάτω από έναν ενιαίο φορέα ή απλώς ενίσχυση στη Νέα Δημοκρατία. Αυτή η διάσταση προέκυψε μετά την πρόταση που διετύπωσε ο πρόεδρος της "Δράσης" κ. Στέφανος Μάνος.

Ο κ. Μάνος υποστηρίζει τη συγκρότηση κοινού μετώπου φιλευρωπαϊκών κομμάτων με τη συμπαράταξη πολιτικών δυνάμεων από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Συμμαχία και τη Δράση. Αν και η πρόταση αυτή προκάλεσε αρνητική αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ, πολιτικοί παρατηρητές κρίνουν πως πρόκειται για μία ρεαλιστική άποψη που μπορεί να δώσει απαντήσεις σε διλήμματα που προκύπτουν από τα πρώτα στοιχεία των δημοσκοπήσεων περί νέου κύκλου αβεβαιότητας και ακυβερνησίας, ύστερα κι από τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

Μόλις ολοκληρωθεί η συνάντηση θα διαβάσετε αμέσως όλες τις πληροφορίες και το παρασκήνιο, πρώτοι από το “Newsbomb.gr”.

Για να δείτε το πλαίσιο της συμφωνίας Σαμαρά – Μπακογιάννη κάντε κλικ εδώ.

Διαβάστε τι έγραψε χθες βράδυ το “Newsbomb.gr” για το παρασκήνιο των επαφών ήδη πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, εδώ.