ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο Bloomberg για Τουρκία: Δεν θα ανεχθούμε αμφισβήτηση της κυριαρχίας μας

Μητσοτάκης στο Bloomberg για Τουρκία: Δεν θα ανεχθούμε αμφισβήτηση της κυριαρχίας μας

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε εξωφρενικό να κατηγορεί την Ελλάδα η Τουρκία, ενώ είναι εκείνη που εργαλειοποιεί μετανάστες πολύ ανοιχτά και πολύ δημόσια τα τελευταία 2 χρόνια.

Σαφές μήνυμα πως η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας δεν μπορεί να γίνει ανεκτή έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρακτορείο Bloomberg, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Η αμφισβήτηση της κυριαρχίας ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ είναι ξεκάθαρα απαράδεκτη. Δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την Ελλάδα και ουσιαστικά απεικονίζει την Τουρκία ως μία χώρα που δεν είναι πλέον μέρος αυτού που συνηθίζουμε να αποκαλούμε Δυτική Συμμαχία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως γενικά παρατηρείται ένα κρεσέντο της τουρκικής ρητορικής κατά της Ελλάδας που είναι προφανώς απαράδεκτο.

Ειδικά για το μεταναστευτικό, είπε πως είναι εξωφρενικό να κατηγορεί την Ελλάδα η Τουρκία, ενώ είναι εκείνη που εργαλειοποιεί μετανάστες πολύ ανοιχτά και πολύ δημόσια τα τελευταία 2 χρόνια. Τόνισε ακόμη πως η Άγκυρα προσπαθεί να στείλει μετανάστες στα ελληνικά σύνορα και να τους σπρώξει στην Ευρώπη.

«Εμείς σώζουμε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που κινδύνευαν στη θάλασσα», «προστατεύουμε τα σύνορά μας όπως έχουμε υποχρέωση να κάνουμε, αλλά επίσης σεβόμαστε τα θεμελιώδη δικαιώματα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Δύο ξένοι Μητσοτάκης και Ερντογάν στη δεξίωση του Μπάιντεν στη Νέα Υόρκη

Ούτε βλέμμα δεν αντάλλαξαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη δεξίωση που παρέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στους ηγέτες που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (ώρα Νέας Υόρκης - ξημερώματα ώρα Ελλάδας) στη δεξίωση, αλλά όχι μόνο δεν μίλησαν αλλά δεν διασταυρώθηκαν ούτε τα βλέμματά τους.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ και η σύζυγός του παρέθεσαν δεξίωση προς τιμήν των ηγετών που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για την 77η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόβσκι- Μητσοτάκη και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κι αν θα περίμενε κανείς πως ίσως, όντες μέσα στον ίδιο χώρο, θα δινόταν μια ευκαιρία για μια τυπική «συνάντηση», οι ηγέτες της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ.

Διαβάστε επίσης:

ΟΗΕ: Συνομιλία Μητσοτάκη - Μπάιντεν στη δεξίωση που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη

Γιατί χαμογελούν στο Μαξίμου; Τα 200 εκατομμύρια κάθε μήνα και οι κρυφές δημοσκοπήσεις