ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαφές Μέρκελ-Παπούλια και Βεστερβέλε-Μολυβιάτη

Επαφές Μέρκελ-Παπούλια και Βεστερβέλε-Μολυβιάτη

Η γερμανική κυβέρνηση θέλει το σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης στην Ελλάδα, το συντομότερο μετά τις εκλογές, ήταν η θέση που επανέλαβε η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο της καγκελαρίας, Γκέοργκ Στράιτερ, η θέση αυτή αποτέλεσε και το αντικείμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας της κ. Μέρκελ με τον κ. Παπούλια.

Ο κ. Στράιτερ, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών, επισήμανε ότι οι δύο ηγέτες έχουν, και κατά το παρελθόν, συζητήσει και θα το επαναλάβουν σίγουρα και στο μέλλον, ενώ αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συνομιλίας, το οποίο χαρακτήρισε «εμπιστευτικό».

Επίσης, τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπηρεσιακό υπουργό Εξωτερικών κ. Πέτρο Μολυβιάτη είχε ο γερμανός ομόλογός του, κ. Γκίντο Βεστερβέλε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Αντρέας Πέσκε, ο κ. Βεστερβέλε κινήθηκε στη γραμμή της καγκελαρίου και επανέλαβε στον Έλληνα ομόλογό του ότι η Γερμανία «θέλει να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα».